майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Градът » Община Пловдив стартира програмите за облагородяване на дворовете в училищата и детските градини
Градът Образование Общество Община Пловдив

Община Пловдив стартира програмите за облагородяване на дворовете в училищата и детските градини

Община Пловдив отделя 800 000 лв. за облагородяването на дворните пространства в училищата и детските градини. Образователните институции могат да кандидатстват с проекти и минимално съфинансиране.

За девета поредна година детските градини ще имат възможност да получат финансиране за облагородяване на дворни пространства, за изграждане и въвеждане в експлоатация на нови площадки за игра или текущ ремонт на съществуващи, за сертифицирането им. От тази година може да се кандидатства и за мерки за осигуряване на достъпна среда и за текущ ремонт на физкултурни салони.

През изминалите 8 години (2015-2022) са изградени близо 300 нови детски площадки на обща стойност близо 2 млн. лв.

През настоящата календарна година се реализира и програмата за облагородяване на училищните дворни пространства, проектиране и изграждане на нови спортни площадки и/ или ремонт и сертифициране на съществуващи такива. Предвидените средства от бюджета на Община Пловдив за финансиране на програмата за 2023 година са 600 000 лв. Програмата работи вече четвърта година, а новото за тази е, че може да се кандидатства и с проекти за достъпна среда и основен ремонт на санитарни възли. До момента по тази програма са изразходвани средства от общинския бюджет на стойност 1 237 687,65 лв. за изграждане, ремонтиране и сертифициране на 30 спортни площадки и облагородяване на 9 дворни пространства в общо 33 общински образователни институции.

„Община Пловдив продължава целенасочено да инвестира в училищата и детските градини, за да подобрява учебната среда. За да има качествено образование е важно да има съвременни образователни програми и нови учебници, но не е по-малко важна е физическата среда, в която децата ни прекарват по-голямата част от деня“, допълва заместник-кметът Стефан Стоянов./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...