майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » България » България » Петьо Еврото избягал през тунел зад камината
България Важно Крими Съд и Прокуратура

Петьо Еврото избягал през тунел зад камината

Петьо Петров архив

Петьо Петров, бивш шеф на столичното следствие, известен като Пепи Еврото, е избягал от полицията по време на мащабна специализирана акция в София, проведена по разпореждане на Софийската градска прокуратура, като се е промъкнал през подземен тунел зад камината, за да се измъкне от ресторант „Келари“ в Драгалевци.

Според информация на Нова телевизия се проверява връзка с убития преди дни в ЮАР бизнесмен Красимир Каменов – Къро. По-късно пък от МВР обявиха Петьо Петров, бивш шеф на столичното следствие, за издирване.

Ресторант „Келари“ на бул. „Черни връх“ официално е собственост на гърци. Заведението обаче е споменавано в разговорите на Къро, разпространени неотдавна от прокуратурата.

Във въпросния ресторант имало таен тунел, който водел към съседен имот. Зад камината пък се намирала стая с изолация против подслушване, където бизнесмени и политици си правели срещи, за да не им се записват разговорите, твърди „Телеграф“.

Що се отнася до бизнесмена с прякор Еврото, справка в интернет сочи бившия следовател Петьо Петров, чието име пък се свързва със скандала „Осемте джуджета“. Прийомът с тайните тунели пък е запазена марка на наркобароните от Латинска Америка.

Мексиканският наркотрафикант Хоакин Гусман – Ел Чапо избяга през тунел от затвора в Мексико през 2015 г., преди да бъде заловен повторно и да бъде екстрадиран в САЩ.

Преди няколко дни пък медиите получиха от анонимен мейл снимки на ресторанта „Осемте джуджета“, на които се вижда как шефът на националното следствие Борислав Сарафов се среща с Петьо Петров. Самият Сарафов заяви, че снимките са от стара среща и провидя заговор срещу себе си от страна на главния прокурор Иван Гешев и негова “частна шпионска структура”, която събира компромати срещу лица с цел натиск.

„Има ясни данни за конфликт между покойния Красимир Каменов – Къро, но трябва да се изяснят редица обстоятелства, преди да се правят изводи“, коментира пък вътрешният министър Иван Демерджиев.

„Името на Петър Петров – Еврото също е било в списъка с имена, споменавани при проверките“, потвърди той, но посъветва да се търси прокуратурата за повече въпроси.

Междувременно стана ясно, че МВР изпраща свой служител за ЮАР във връзка с убийството на Къро, както и за това от 2018 г. на семейството Анджело и Неси Димови.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...