майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Градът » Шофьор на градски автобус се държи агресивно с пътници, проверяват го за системни нарушения
Градът Общество Пловдив

Шофьор на градски автобус се държи агресивно с пътници, проверяват го за системни нарушения

Снимката е илюстративна

Шофьор от градския транспорт в Пловдив е бил подложен на пълна проверка със съдействието на Трето районно управление на МВР, включително са му взети проби за алкохол и наркотици. Това съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.

„На фона на всички сигнали, които ежедневно получаваме, случаят с този шофьор е безпрецедентен. Затова се обърнахме за съдействие и към полицията“, коментира директорът Георги Стоилов.

Множеството проверки през последните месеци потвърждават многобройните оплаквания от граждани срещу шофьора на автобус РВ0690РТ по линия №21, обслужващ периодично и курсове по линия №17.

Водачът на превозното средство системно не изпълнява задълженията си – не спазва разписанията, пропуска спирки, ползва нерегламентирано почивки и нарушава регламентираното си работно време, позволява си да принуждава пътници да напускат автобуса без основание, като при това ги нагрубява словесно и проявява физическа агресия.

Един от последните такива случаи, за който са подадени сигнали и на тел. 112, е от неделя вечерта, когато същият водач е принудил пътниците да напуснат превозното средство преди крайната му спирка и ги е оставил в дъжда.

„Неизпълнените курсове не се заплащат, налагаме санкции, но това не може да компенсира причиненото неудобство на пътниците, които разчитат на градския транспорт“, категоричен е Стоилов.

По думите му, проблемът е поставян пред фирмата превозвач „Автотранс 2000“, която обслужва автобусни линии №21 и 17. Шофьорът е предупреждаван да спазва трудовите си задължения.

„Ако и след последната проверка и предупреждение няма резултат, ще настояваме работодателят му да го санкционира по съответния нормативен ред и да предложи друго лице, което да изпълнява обслужването на линии №21 и 17“, заяви директорът на „Организация и контрол на транспорта“.

Георги Стоилов напомни, че за нередности в градския транспорт гражданите могат да сигнализират на телефон 032/622 550./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...