A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » Важно » Животновъди от Пловдивско протестират заради ниските изкупни цени на млякото
Важно Регион

Животновъди от Пловдивско протестират заради ниските изкупни цени на млякото

Животновъди от Пловдивска област излизат на протест срещу продължаващия от дълго време натиск върху изкупните цени на кравето мляко и внезапния отказ на голяма мандра да изкупува млякото, въпреки подписания договор. Това съобщи за Радио Пловдив фермерът от Долна махала Петър Карадамянов.

От няколко дни той и негови колеги подаряват млякото си, а днес ще го разлеят и на пътя. Той обясни, че животновъдите в момента са притиснати отвсякъде и търпят загуби от изключително ниските изкупни цени.

„Взехме решение да направим този жест – да подаряваме мляко на нуждаещи се хора. Вече около 5 тона мляко сме подарили“, обясни Карадамянов и допълни, че на днешния символичен протест се очакват фермери от Хасково и Стара Загора.

„Това ще го правим в знак на протест, докогато бъдем чути. За нас е все едно дали ще е 50 ст. или 0 ст. Ние се чувстваме като най-пропадналата гилдия в най-пропадналата страна в света“, изтъква фермерът.

Според него има спекула и задкулисни игри. „Цената на млякото се срина със 100% и повече. Всяка седмица цената се смъкваше с по 5 ст. Ние не искаме да излезем на печалби, искаме да излезем на 0. Себестойността на 1 литър е около 85-90 ст.“, поясни Карадамянов./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...