майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Асеновград » Кметът на Асеновград порита на новото игрище за минифутбол на ОУ „Христо Ботев“
Асеновград Важно Образование Регион Спорт

Кметът на Асеновград порита на новото игрище за минифутбол на ОУ „Христо Ботев“

  • То ще може да се ползва от деца и на други училища, при определени условия.

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев откри официално новоизграденото спортно игрище в двора на ОУ „Христо Ботев“ в града. Датата за събитието бе избрана специално – Международният ден на детето (1-ви юни). Градоначалникът отправи послание към най-малките жители на общината, като им пожела да са здрави и проспериращи, да сбъдват мечтите си и да спортуват активно. „Честит празник, мили деца! От детството остават най-красивите и незабравими спомени и най-добрите приятелства! Уважаеми родители, дарявайте децата си с любов и ги подкрепяйте безусловно, за да се чувстват те щастливи и защитени“, каза в обръщението си пред присъстващите кметът Христо Грудев.

Спортното игрище за мини футбол е с обща площ от 695 кв. м. и с размери 38 м./18 м. Площадката е изградена върху нова бетонова основа с настилка от изкуствена трева и оградена с ограда с мрежа, чиято височина е 4 м. Монтирани са и 2 футболни врати, като съоръжението е с осигурен достъп за хора в неравностойно положение.

Съоръжението ще може да се ползва и от деца на други учебни заведения, с цел организиране на турнири и мероприятия, съгласувани с директора на ОУ „Христо Ботев“. Спортният обект беше изграден, след одобрен проект на община Асеновград по програма на Министерството на образованието и науката (МОН). Привлечената сума и инвестирана в съоръжението е в размер на 116 625,64 лв. с ДДС.

Директорът на училището Лилия Венева благодари на кмета д-р Грудев и неговия екип. Тя посочи, че изграждането на такова модерно и красиво спортно игрище е дълго чакано от възпитаниците и служителите на учебното заведение. И, че вече децата ще имат възможността да спортуват по-активно. В края на официалната част д-р Христо Грудев подари футболни топки на училищните отбори, с пожелание да постигат само победи.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...