A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » България » Денков: Кабинетът ще е консенсусен
България Важно Политика

Денков: Кабинетът ще е консенсусен

„Истината е, че си нямаме доверие с ГЕРБ. В разговорите с Мария Габриел виждам, че към нея мога да имам доверие. Разговорите с нея вървят конструктивно. Чуват се аргументите, когато са разумни. Съставът на МС, както ще видите, е консенсусен“, заяви пред журналисти в парламента номинираният за ротационен премиер Николай Денков.

„Съставът на МС беше приет вчера на всички национални съвети на ПП и ДБ. Проекто-кабинетът, който излезе в края на деня, е това, което сме предложили за приемане. Предстои финален разговор с Мария Габриел. Няколко политически лица трябваше да ги изтеглим, за да стане по-неутрален кабинетът. Съставът трябва да бъде и обществено приемлив. Ясно е, че, за да търсим парламентарно мнозинство, трябва да имаме и обществена подкрепа, че този състав не е направен, за да бъде партиен, а да свърши работа. Всеки един от номинираните си тежи на мястото и ще може да свърши работата“, каза още Денков.

„Вече сме юни и още нямаме бюджет. Да припомня, че още месец октомври служебното правителство бе длъжно по закон да внесе бюджет, но не го направи. Сега сме на път да удължим за втори път бюджет. Това създава проблеми не само как ще се изразходват средствата. От отчетите на Министерството на финансите се вижда, че има проблем със събираемостта на данъците“, каза още академикът. По думите му в МФ трябва да влезе сериозен екип, който да се справи с този проблем. По отношение на съдебната система, той заяви, че има нужда от промяна в законите, но за това трябва работещ парламент. „Имаме редица натрупани проблеми. Това по ПВУ не са само за пари, а за забавени реформи – и за правосъдна система, и здравеопазване, и енергетика. Първи приоритет е да има правителство, което да работи“, изтъкна Николай Денков.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...