майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » България » Илияна Йотова: Очаквам да има кабинет, но недоверието не е добро начало
България Важно Избори 2023 Мнения Политика

Илияна Йотова: Очаквам да има кабинет, но недоверието не е добро начало

Очаквам да има кабинет и чакам с голямо нетърпение Народното събрание да гласува този кабинет и той да започне да работи. Tова заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти в Казанлък. Тя е гост на града по повод откриването на 18-ата Световна среща на българските медии, която събира в града журналисти от цял свят, пише БТА.

„Сутринта чух една реплика, която ме разтревожи много като гражданин за бъдещето на този кабинет. Бъдещият министър председател акад. Денков каза, че влиза в това управление, без да има никакво доверие в своите коалиционни партньори от политическа партия ГЕРБ и има доверие само на Мария Габриел“, посочи тя. Според вицепрезидента “това не е добро начало”.

Тя изрази надежда все пак да има стабилен редовен кабинет. На въпрос относно състава на бъдещия кабинет Илияна Йотова посочи, че не бива да се влиза в хипотези, защото списъкът не е финализиран.

“Ако е този, с който разполагат медиите, не мога да коментирам, защото голяма част от тях не ги познавам лично, но не бих искала в никакъв случай да се включвам в този тон на отрицание и конфликтност още преди да сме разбрали за какво става дума”, подчерта тя.

Йотова посочи, че бъдещите министри ще трябва да носят своята отговорност, защото “ще трябва да слагат кървави подписи, ще трябва да принуждават европейските институции да заобикалят европейските закони, за да ни вкарат в еврозоната и ще трябва да проведат този тежък разговор с Урсула фон дер Лайен, защото ще трябва да извършат законни и незаконни уволнения в администрацията, ще трябва да променят службите за сигурност и МВР с наши, за да прави нашите избори”, каза още Илияна Йотова.

„Живеем в демократична страна и всеки човек има право да протестира, когато не е съгласен с нещо“, коментира Йотова относно организирания довечера протест пред Президентството.

Ние ще чуем какви са претенциите на хората, винаги в своята политическа биография съм чувала тези хора, независимо дали са хиляди или е само един човек, отбеляза тя и подчерта, че всеки български гражданин трябва да бъде чут, а “умните хора и умните институции си взимат поуки от тези уроци и трябва да вземат правилните решения”.

„Малко е да се каже, че свободата на словото е в основата на нашата човешка свобода и че е онова условие, без което демокрацията е невъзможна. И тъй като демокрацията е една думичка, която днес сме напът, както много други думи, да изпразним от съдържание, нека да си помислим какво означава свобода да говориш и да говориш на свободна аудитория“, каза още Йотова./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...