майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Асеновград » Кметът на Асеновград: Наш дълг е да пазим Ботевите завети
Асеновград Важно Регион

Кметът на Асеновград: Наш дълг е да пазим Ботевите завети

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев поднесе венец и се поклони пред делото и героизма на великия български революционер Христо Ботев. „Наш дълг е да пазим Ботевите завети и да съхраняваме безценното богатство, което са завещали със своя живот предците ни.

Да го предаваме на бъдните поколения и да утвърждаваме любовта, милеенето и почитта към Отечеството. Да попиваме примерът на твърдост, безстрашие и непоклатимост пред трудностите, в името на България! Да бъдем горди и да даваме най-доброто от себе си за нашата Родина! В памет на нашите герои! Сега и завинаги!“, каза в обръщение към съгражданите си д-р Грудев.

Поклон и цветя пред паметника на гениалния поет поднесоха още много официални лица, общественици и граждани. Днес, 2-ри юни, се навършват 147 години от трагичната му гибел.

Ботев остана завинаги на 28 г. – млад, красив, с огнен орлов поглед и буйна тъмна брада. Стотици асеновградчани почетоха неговото безсмъртие, застинали в тишина под воя на сирените. Програмата на община Асеновград за поклонението започна точно в 11:40 ч.

Командирът на 4-ти Артилерийски полк полк. Красимир Ташев прие строя на почетния караул. Последва вълнуващо изказване на Елена Герчева – учител по история и цивилизация в асеновградското ОУ „Христо Ботев“.

Ученици от същото учебно заведение и техните родители произнесоха прочувствени слова от вечните български стихове. Поклонението приключи с химна на България, а накрая прозвуча и тъжният вой на сирените.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...