майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Бизнес » Транспорт » Пътници висят зарязани цял ден на летище София
България Важно Транспорт

Пътници висят зарязани цял ден на летище София

Снимка: TravelNews

Пътници са зарязани днес цял ден на летище София в опит да излетат за турския курорт Анталия с чартър, организиран от туроператора „Емералд травел“. Това съобщиха пред TravelNews потърпевши туристи.

Ситуацията създала пълен хаос на летището заради липсата на достатъчно и адекватна информация. Самолетът на турската авиокомпания Tailwind Airlines трябвало да излети в 11,10 ч., но до 21 ч. все още хората са на летището.

„Качиха ни в самолета и бяхме на пистата, но изведнъж пилотите съобщиха, че няма да излетим заради техническа неизправност и неработеща система. Върнаха ни на гейта на летището и започна голямото чакане. До 14,30 часа нямахме никаква информация какво се случва и дали ще тръгнем за Анталия“, обяви Христо Цеков, който пътува със семейството си с малки деца.

Цеков каза, че имало много деца в полета. Чак към 17 ч. било съобщено, че ще излетят с друг самолет на друга турска авиокомпания към 20 ч., но машината е с 20 места по-малка и ще трябва някои хора да останат за друг чартър на „Емералд травел“ в неделя. „Дадоха ни в късния следобед само по една вода и един сандвич“, коментира пасажерът. „Цял ден вървят скандали, защото нямаше адекватна информация“, подчерта той.

Пътниците вече се намират в новия самолет от 21 ч., но трябва да чакат в него цял час до излитането, като отново няма информация какво се случва.

Пиарът на летище София Росен Бъчваров по-късно съобщи пред TravelNews, че самолетът е имал технически проблем и са изпратили друга машини, което е отнело значително време. „Основният проблем е комуникационен, че на пътниците не е съобщено за ситуацията“, подчерта той.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...