майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Асеновград » Създадоха „Ротари парк“ в Асеновград
Асеновград Важно Регион

Създадоха „Ротари парк“ в Асеновград

Новият квартал „Стадиона“ в Асеновград се сдоби с първата си детска площадка и парково пространство около нея. Този кът за отдих и забавления на малки и големи стана факт, благодарение на общите усилия на граждани, бизнес и община и по инициатива на асеновградската организация на „Ротари клуб“ ,съобщават от общината. Децата от квартала могат вече да се радват на нови пързалка, люлка, въртележка, а техните родители – да ги наблюдават, спокойно поседнали на пейките. Мини паркът разполага и с чешма, а зелената площ – с поливна система.

Общата стойност на целия проект е около 54 500 лв. Средствата са били вложени за озеленяване, изграждане на тротоарни и алеи, закупуване и монтиране на паркови елементи и детски съоръжения. 30 000 лв. са осигурени от община Асеновград. Останалите близо 24 500 лв. за събрани от дарения от фирми и граждани, включително и трудът, който е положен от хората. Пространството вече си има и име – „Ротари парк“.

„Много сме щастливи и благодарни, че точно за Международния ден на детето успяваме да открием официално такова съоръжение в един от новите квартали на Асеновград. Тук нямаше подобно място, на което децата да играят. Доволни сме, че със съвместни усилия успяхме да постигнем този резултат.

Смятам, че когато граждански организации и община работят заедно, нещата се получават, а ангажираността на хората към новоизграденото е по-голяма и одобрението е по-добро“, каза по време на церемонията по откриването зам.-кметът на Асеновград инж. Стоян Димитров. Сред официалните гости, лично да поздравят децата за празника им бяха кметът на общината д-р Христо Грудев и зам.-кметът по финансите д-р Теньо Манолов. Домакините бяха подготвили много изненади, балони, музика и танци за присъстващите малчугани.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...