майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Градът » Ученици от НХГ „Цанко Лавренов“ се завърнаха от пътуване по стъпките на импресионистите
Градът Образование Пловдив

Ученици от НХГ „Цанко Лавренов“ се завърнаха от пътуване по стъпките на импресионистите

Група от 12 души – ученици в 11 клас на Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов” в Пловдив и техни преподаватели се завърнаха от вълнуващо пътуване в Париж, Франция. Там те посетиха ключови места, свързани с живота и творчеството на художници импресионисти и представиха изложба със свои творби в Versailles Saint-Quentin-en-Yvelines University.

Пътуването се осъществи в периода 21-28 май 2023 г. в изпълнение на проект на гимназията под наслов „По следите на импресионистите“, реализиран с финансовата подкрепа на Община Пловдив по Компонент „Мобилност“, част от Културния календар на града за 2023 година.

Целта на проекта бе да се даде шанс на учениците, които са заявили своите творчески възможности чрез изложби и конкурси, да обогатят визуалната си култура с посещение на световни музейни експозиции.

Натрупалите се впечатления от срещата с оригинални творби на импресионистите вдъхновиха учениците да рисуват на пленер всеки следобед. Част от местата, които групата посети бяха: готическата базилика „Сент Дени“, музеите „Лувър“, „Орсе“, „Пикасо“, „Оранжери“, Център „Жорж Помпиду“ и дворецът „Версай“.

Финалната изложба със създадените творби се състоя в Versailles Saint-Quentin-en-Yvelines University, която е водеща мултидисциплинарна висша образователна и изследователска институция. В UVSQ се обучават близо 20 000 студенти, университетът е разположен в югозападното предградие на Париж, където са установени международно известни фирми, както и реномирани френски изследователски институти./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...