майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Важно » 613 скочиха срещу фотоволтаичен парк в община Белово
Белово Важно Пазарджик Регион

613 скочиха срещу фотоволтаичен парк в община Белово

Кадър: БНТ
  • Хората искат и отговори кой и защо е продал част от улица

На протест излязоха жители на кв. „Малко Белово“ излязоха на протест. Те се обявиха срещу изграждането на соларен парк в непосредствена близост до техните домове, както и срещу продажбата на общински имоти, предаде БНТ.

Хората искат и отговори кой и защо е продал част от улица в квартала. Темата се превърна и в акцент на заседанието на местния парламент в община Белово.

„Организирахме и направихме подписка от 613 човека за спиране на всичко, защото не желаем такава огромна инфраструктура да е толкова близо разположена до къщите ни. Внесохме възражението с подписката, Общинският съвет застана на наша страна, кметът каза че ще ни подкрепи, но за съжаление това нещо не се случва“, заяви Миглена Зашева, председател на ИК „Малко Белово“.

Фотоволтаичният парк обхваща площ от 120 кв. метра, изкупени без решение на Общинския съвет. Оказва се продажбите са направени от частен съдебен изпълнител, който продава имотите заради сериозни дългове на община Белово към трети страни.

На улица „Момина сълза“ в „Малко Белово“ от април 2021 г. две трети от пътя зад мен вече не е улица, а частна собственост. „Това са два имота частна общинска собственост, които са продадени през 2021 г. от частен съдебен изпълнител, а 2 г. преди това общината е вложила около 100 хил. лв., за да направи тази улица без никакви документи. В същото време в тези имоти попадат улици, използвани стотина години“, допълни Иван Кехайов, председател на ОбС Белово.

Протестът се прехвърли и в заседанието на местния парламент. Там хората не спестиха въпросите си към кмета на общината. „Моето мнение, е че на нашата територия няма място ПАВЕЦ „Чаира“, няма място „Ватия“, на нашата територия е вредно да минава и жп линия София – Пловдив – Варна“, добави кметът на община Белово Костадин Варев. Той обеща, че улицата няма да бъде затворена.

„Следващата или по-следващата сесия ще бъде внесено предложение за дарение на тази част от Подробния устройствен план, дарение на Община Белово“, каза още Варев.

Хората са категорични, че ако поетите ангажименти не бъдат изпълнени ще блокират движението по пътя Пазарджик – София.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...