майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » България » Бойко Станкушев: Висши полицаи, съдии и прокурори са взимали 20 000 лв. заплата от Петьо Еврото
България Важно Крими

Бойко Станкушев: Висши полицаи, съдии и прокурори са взимали 20 000 лв. заплата от Петьо Еврото

„Знаем, че много висши полицаи, съдии, прокурори са взимали до 20 000 лева заплата на месец от Петьо Еврото. Това не идва от джоба на Петьо Еврото, това идва от подмяна на цялата съдебна система, от разграбване на бизнеси, от изпълняване на политически поръчки“, заяви Бойко Станкушев, който сега е журналист от Антикорупционния фонд, с чието разследване започна разплитането на аферата „Осемте джуджета“. „Убеден съм, че през цялата тази машина минават и определени силни ходове за дестабилизиране на България геополитически“, добави той. „Това ще остане единствено в историята – в един определен момент, на конкретна дата, малко след като нещо избухнало до колата на главния прокурор се стига до тежка колизия в най-високия етаж на прокуратурата, което означава, че има страшно много интереси там закопани“, каза още Станкушев.

По думите му това не са само междуличностни отношения. „Още като започнахме да работим по този случай и по последващи случаи за нерегламентирано влияние в съдебната власт, стана ясно, че това, което Илия Златанов разказва и в последствие и синът му Явор Златанов потвърждава – това не е изолиран случай. Става въпрос за начин на работа. Мрежата, ръководена от Петьо Еврото, не е единствената мрежа за влияние в съдебната власт“, заяви юристът на Антикорупционния фонд Лора Георгиева. Станкушев разказа също, че Петьо Еврото лично е заплашвал него и колегата му журналист Ники Стайков.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...