майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » България » Деница Сачева: Няма сделка с Пеевски
България Важно Политика

Деница Сачева: Няма сделка с Пеевски

Деница Сачева
Деница Сачева

„Няма сделка с Пеевски. Тяхно вътрешно решение е той да участва в разговорите. Те са участник, който ще бъде важен за професионалните дискусии по съдебната реформа“, посочи пред Нова бившият социален министър от ГЕРБ Деница Сачева. И уточни, че ДПС участва в разговорите само във връзка с конституционно мнозинство. Според нея по отношение на имунитетите на депутатите трябва да се действа безпристрастно и принципно. „Съдбата на главния прокурор ще бъде решена от ВСС и президента, който трябва да подпише указа“, отбеляза депутатът.

Тя коментира и думите на президента при връчване на втория мандат – че той вече е дискредитиран. „Не смятам, че беше необходимо Радев да прави това изказване. Доста недостоен начин да се разграничи от ПП, вместо да говори открито. Ако е имало нередности, свързани с редовното им управление, можеше да бъдат показани на обществото. Това поведение е опит да се прехвърли вина от болната вина на здравата, а зад това прозира и нежелание да има редовно правителство“, коментира Сачева.

По думите й е крайно време България да се управлява от тези, които са избрани. „По отношение на Асен Василев имаме своите критики и притеснения, той е изискване на ПП, за да бъдат част от този кабинет, така че те ще носят отговорност за неговите действия. Самият той знае, че има сериозна доза недоверие към него. Има възможност да покаже дали властта е за обществена полза или лична приумица. Приемаме номинацията на Василев, но неговите предложения няма да бъдат безусловно приемани. Очевидно се прави опит за политически натиск върху решенията на НС за конституционни промени и съдебна реформа“, обясни Сачева.

Тя сподели и мнението си за предложените министри. „От имената в проектокабинета познавам Иванка Шалапатова от повече от 10 години, тя е професионалист, почти до перфекционизъм, с достатъчно опит в социалната сфера. Познавам и проф. Хинков, по отношение на общественото здраве има достатъчно качества, за да се справи. Номинираният за министър на образованието също е със сериозни професионални качества“, заяви тя.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...