майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » България » Дончев: Това е конструкция с голямо напрежение, работата няма да е лесна
България Важно Политика

Дончев: Това е конструкция с голямо напрежение, работата няма да е лесна

Томислав Дончев

„Това е конструкция с голямо напрежение, но в механиката има такъв тип напрегнати конструкции, някой път се оказват много здрави. Това е правилното решение“, каза в интервю за предаването „120 минути“ зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев за проектокабинета „Денков-Габриел“, който беше представен в петък и би трябвало да бъде гласуван скоро от депутатите. „Трябва да има правителство. Пътят, през който минахме, беше много труден от политическа гледна точка, понякога от човешка. Работата му няма да е лесна“, каза още зам.-председателят на ГЕРБ.

По думите му ГЕРБ не е опитвала да получи някакво предимство в преговорите с ПП-ДБ, след като изтече записа от партийното съвещание на „Продължаваме промяната“. „Минахме през няколко фази… важен е резултатът – има състав на правителство и има мнозинство в Народното събрание, което да го подкрепи. Другата голяма новина – има мнозинство, което има воля и е в състояние да подкрепи съдебна реформа“, заяви Дончев.

На въпроса дали ще има депутати от ГЕРБ, които ще гласуват „против“ проектокабинета „Денков-Габриел“ той призна, че не може да отговори. Проведохме много разговори, разбрахме се, че по-добро решение от това няма, колкото и да е трудно, уточни депутатът от ГЕРБ.

Решението за отделянето на Националната следствена служба от прокуратурата той определи като „добра стъпка за деконцентрация на правомощията и на властта на прокуратурата“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...