A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » Важно » Ердоган обяви новото правителство на Турция
Балкани Важно Свят

Ердоган обяви новото правителство на Турция

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви състава на новия министерски съвет на Турция, с който започва третия си петгодишен мандат като държавен глава. В 17-членния нов кабинет само двама министри запазват постовете си от предишния кабинет и това са министърът на здравеопазването Фахреттин Коджа и министърът на културата и туризма Мехмет Нури Ерсой.

Нови министри поемат вицепрезидентския пост и всички останали министерства. Вицепрезидент ще бъде Джевдет Йълмаз. Министър на външните работи ще бъде Хакан Фидан, досегашен ръководител на Националната разузнавателна служба. Той сменя на този пост Мевлют Чавушоглу.

В словото си преди да обяви състава на новия кабинет, с който по думите му започва новото столетие на Турция, Ердоган заяви: „Турция днес е по-силна от вчера. Щастливи сме, че в разстояние на 14 дни пред урните нашият народ на два пъти ни гласува доверие. Знаем, че всичко това ни налага и големи отговорности. Преди да обявя новия кабинет, искам да благодаря на всички, с които работихме заедно в предишния кабинет”.

Държавният глава изказа и специална благодарност от свое име и от името на турската нация на президентите и високопоставените представители на 78 държави, които присъстваха церемонията по встъпването му в длъжност за трети петгодишен мандат.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...