майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Свят » Американски изтребители прихванаха малък самолет близо до Вашингтон
Свят

Американски изтребители прихванаха малък самолет близо до Вашингтон

Изтребители на американските военновъздушни сили прихванаха малък самолет близо до Вашингтон, съобщи Министерството на отбраната на САЩ, цитирано от световните агенции.

Изтребители Ф-16 са прихванали гражданския самолет Чесна 560 Ситейшън V приблизително в 15:20 ч. (2020 по Гринуич), докато е летял над Вашингтон и северната част на Вирджиния, се казва в изявление на Северноамериканското командване за въздушно-космическа отбрана. „Пилотът не реагираше и впоследствие самолетът Чесна се разби в близост до Националната гора „Джордж Вашингтон“, Вирджиния. НОРАД се опитваше да установи контакт с пилота до момента, в който самолетът се разби“, се казва в изявлението, съобщи БТА.

Изтребителите са използвали сигнални ракети „в опит да привлекат вниманието на пилота“, добавиха от НОРАД, като подчертаха, че самолетите „са имали разрешение да се движат със свръхзвукова скорост и е възможно жителите на региона да са чули силен звук от преминаването на звуковата бариера“.

Федералната авиационна администрация на САЩ съобщи, че малкият самолет, който е излетял от град Елизабеттън в Тенеси, се е разбил близо до Монтебело в щата Вирджиния, южно от столицата. По план е трябвало да се приземи в Лонг Айлънд, Ню Йорк.

Първоначално не беше ясно дали на борда е имало здравословен проблем, който може да е довел до липсата на реакция на пилота. Не е ясно и дали малкият самолет е нарушил ограниченията на въздушното пространство над Вашингтон и околностите му.

Според телевизионния канал Си Ен Ен на борда на малкия самолет е имало четирима души, като не са известни подробности за тях. Самолетът не е бил свален от военните, според източник на телевизията./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...