майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Спорт » Димитър Петров от „Тракия“ със злато на Световната купа по кану-каяк в Русе
Кану-каяк Спорт Спорт Важно

Димитър Петров от „Тракия“ със злато на Световната купа по кану-каяк в Русе

Димитър Петров завоюва златен медал за България от Световната купа по кану-каяк маратон при юношите в дисциплината на 3 400 метра едноместно кану. В състезанието в Русе се включиха повече от 150 състезатели от 13 държави.

За Димитър Петров това е първо участие в кану-каяк маратон. Състезателят на клуб „Тракия“ Пловдив в късата дистанция на едноместно кану при юношите спечели златен медал, а в дългата на 13 километра стана втори.

„Много елитни състезатели има, които много са тренирали и да, не е лесно. Днес беше по-тежко, имаше силен насрещен вятър, който беше много тежък и момчето, което стана първо от Украйна наистина много добре греба и успя да направи преднина“, коментира Петров.
Световната купа по кану-каяк маратон в Русе тази година е единствената, която се провежда. Затова и интересът на световния елит към нея беше много голям. За първи път в историята на състезанията тук се събраха петимата най-добри в момента гребци в света и в техните дисциплини надпреварата беше много оспорвана.

В късата дистанция от 3 400 метра едноместно кану при мъжете златото спечели Дмитро Янчук от Украйна. Непосредствено след него се наредиха фаворитите Мартон Ковер от Унгария и Мануел Гаридо от Испания, които на 13 км спечелиха съответно златото и среброто.

Световната и европейска шампионка Людмила Бабак от Украйна триумфира, както на късата, така и на дългата дистанция от 13 км в едноместно кану при жените

„Най-голямата ми конкуренция беше съотборничката ми Олена Циханкова, която стана втора. Кану-каяк маратонът у нас не е много популярен за разлика от олимпийските дисциплини, но аз харесвам дългите дистанции и с удоволствие се подготвям за тях“, сподели Людмила Бабак пред БНТ.
Другата световна шампионка, но в едноместния каяк Ванда Кисли от Унгария затвърди позициите си, убедително печелейки на 3 400 метра и 22 километра.

„Най-голямата конкуренция беше вятърът. Но беше добро състезание, добро за тренировка. Да, харесва ми да се състезавам с другите момичета. Опитах се да се откъсна от останалите след пренасянето на лодката по суша, защото обичам дългото пренасяне и то ми дава предимство“, коментира Ванда Кисли.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...