A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » Важно » ЕК удължи забраната за внос на украински храни в България и още 4 страни
Важно Свят

ЕК удължи забраната за внос на украински храни в България и още 4 страни

Снимката е илюстативна

Eвропейската комисия (ЕК) реши да удължи до средата на септември забраната за внос на зърно от Украйна за България, Унгария, Полша, Румъния и Словакия. Това съобщи в понеделник Полската агенция за печата (PAP).

„Получихме от ЕС проекта за новата регулация, която забранява вноса на четири продукта в пет държави“, написа Роберт Телус в „Туитър“. „В проекта се посочва, че забраната ще бъде удължена до 15 септември. Това е проект, но се надяваме да може да влезе в сила още от утре“, посочва министърът, съобщи БТА.

На 2 май ЕС наложи ограничения на вноса на украинска пшеница, царевица, рапица и слънчоглед до 5 юни, за да облекчи производителите в България, Унгария, Полша, Румъния и Словакия, припомя Ройтерс. Те се оплакват, че вносът на евтино украинско зърно подблива цените и прави тяхната продукция неконкурентноспособона.

Забраната важи за пшеница, царевица, рапица и слънчоглед. Тя беше въведена на 2 май, заменяйки едностранни решения за забрана на вноса от страни, граничещи с Украйна, включително Полша.

Украинските власти наричат ​​забраната за износ нарушение на предишни споразумения и призовават ЕС да я отмени./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...