майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Важно » Областният управител ще открие изложба, посветена на читалището в Ситово
Важно Градът Пловдив Пловдив Важно Регион Родопи

Областният управител ще открие изложба, посветена на читалището в Ситово

Областният управител Ангел Стоев ще открие документална изложба, посветена на историята на читалището в село Ситово. Събитието ще се състои утре от 16 часа във фоайето на Областна администрация – Пловдив.

НЧ „Родопски напредък – 2019 г.“  е първото възстановено читалище в Община „Родопи“ след  петдесет години прекъсване на дейността му. Читалището е възстановено, благодарение на усилията на доброволци, които искат да възродят селото и до момента подпомагат работата му. „Мисията ни е да създадем творческа среда и читалищната общност да стане притегателен център за будни и дейни хора, които създават положителна социална промяна. Чрез подпомагането на автори и различни видове изкуства да превърнем естествените ограничения (обезлюдяване, липса на икономика и сравнителна отдалеченост от Пловдив) във възможност за устойчиво и екологично развитие на творческите индустрии“, споделя председателят на УС на читалището адвокат Нели Маркова.

Изложбата се организира съвместно с Регионална библиотека „Николай Вранчев“ – Смолян, в което се съхранява периодиката на сп. „Родопски напредък“, запазило историята на с. Ситово.

Експозицията ще бъде представена от директора на смолянската библиотека Светлана Хаджиева. Поздрав към гостите ще поднесе маестро Мичо  Димитров, световно признат цигулар и музикален педагог.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...