майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » България » Проф. Росен Стоянов: Длъжни сме да дадем хоризонт от 100 дни на бъдещото управление
България Важно Избори 2023 Мнения Политика

Проф. Росен Стоянов: Длъжни сме да дадем хоризонт от 100 дни на бъдещото управление

Проф. Росен Стоянов

„В последните седмици бяхме свидетели на една какафония, която е на път да бъде подредена с партитури, раздадени на различните членове на оркестъра и може би на преден план ще имаме не един, а двама диригенти. Ние сме длъжни да им дадем хоризонт от 100 дни“. Това заяви пред БНР проф. Росен Стоянов – преподавател по политически комуникации в НБУ.

„Наблюдаваме разпределение на ролите, чисто тактическо, на остриета, които продължават да държат атака или критика към ситуацията или към опонента – нещо, което е добре по принцип да съществува. Това е и легитимация на т.нар. демократичност в отделните партии“, коментира проф. Стоянов.

По думите му когато се формира едно правителство, 3 месеца са необходими, за да влязат в същината на нещата, дори политическите представители в битността си на министри. Тук имаме експерти, за които се предполага, че не е нужно толкова време, за да влязат в проблематиката, добави той в интервю за предаването „Преди всички“ по БНР.

Според него случващото се Народното събрание обаче говори, че няма да бъде особено стабилно това управление в една средносрочна перспектива.

„Това шикалкавене е и на основание на липсата на възможност за съгласие, а по скоро търсенето на огромни компромиси с опцията да се остави открехната вратичка за оправдание при бъдещето разтурване на цялата тази история или бягство от отговорност. ДПС винаги са искали и са успявали да постигнат ролята на балансьор в българската политика, посочи той. За проф. Стоянов опитът им отново да застанат на онова място, някъде посредата, е изява на политически прагматизъм.

„Две персони бяха издигнати и те варират съобразно конюнктурното развитие на ситуацията и като жертвения агнец или жертвоприношението, което трябва да бъде дадено. Лутат се от парламентарните сили между главния прокурор и президента кой най-добре ще им свърши работа като обединителна фигура, към която трябва да бъдат насочени стрелите“, коментира още проф. Стоянов. Той подчерта обаче, че все още, независимо че рейтингът на президента падна, той е една от най-приеманите политически персони у нас./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...