A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » Важно » Пожар избухна в Родопския драматичен театър в Смолян
Важно Регион Смолян

Пожар избухна в Родопския драматичен театър в Смолян

Пожар избухна днес в кухнята на едно от заведенията в сградата на Родопския драматичен театър в Смолян. Огънят бързо беше потушен от пожарникарите. Заради инцидента всички работещи в театъра бяха евакуирани.

Сигналът за инцидента е подаден около 10 и 30 часа от една от танцьорките на Ансамбъл „Родопа“, пише smolyanpress.net.

„Влизайки момичетата тичаха навън и казаха, че кухнята се е запалила, аз видях само пушека и се обадих на тел. 112, сигнализирах веднага“, каза Милана Сивкова – танцьор в ансамбъл „Родопа“.

Огънят тръгнал от запалила се мазнина в един от фритюрниците. „Оттам се разпростира върху плота на кухнята и се запалва аспирацията на заведението. Бързата реакция на колегите от театъра с пожарогасители, както и това че спряхме веднага тока и екипа на пожарната дойде достатъчно бързо, предотврати по-голямата беля“, каза Андриан Петров – художествен ръководител на ФА „Родопа“.

Заради инцидента, всички работещи в театъра бяха евакуирани. Част от помещенията на горните етажи са силно задимени. „Навсякъде е мъгла и то гадна мъгла, такава, която може и проблеми да има, ако човек седи дълго време вътре“, каза Румен Бечев – директор на РДТ „Николай Хайтов“.

Всички от сградата бяха освободени, за да не се натровят от газовете. Репетициите на актьорите от театъра и фолклорните изпълнители от Ансамбъл „Родопа“ ще бъдат подновени след два-три дни.

/ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...