майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Градът » 200 деца в Пловдив рисуваха с цветовете на природата СНИМКИ
Градът Образование Пловдив Случка на деня

200 деца в Пловдив рисуваха с цветовете на природата СНИМКИ

Над 200 пловдивчанчета днес рисуваха с цветовете на природата и показаха каква искат да бъде тя. Това се случи по време на колоритния детски празник с конкурс за рисунка на асфалт, който се проведе по случай Световния ден на околната среда – 5 юни.

Събитието се организира от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) и Община Пловдив по случай 50-годишния юбилей на екологичния празник, обединяващ милиони хора по света в желанието им и усилията за защита и възстановяване на Земята. То беше открито официално с поздрав от двете, отговорни за опазване на природата в региона, институции.

Малките художници-природолюбители с вдъхновение и нетърпение грабнаха цветните тебешири и без усилия изрисуваха асфалта с пъстри цветя, дървета с накацали птици върху тях, цветни дъги, чисти реки с плуващи в тях рибки и искрящи слънца, а най-използваният цвят бе зеленият. Организаторите също не устояха в изкушението и се включиха в рисуването, като най-ентусиазирана бе директорът на дирекция „Екология“, инж. Вяра Колева. За по-малко от час Централната алея на хълм „Бунарджика“ се превърна в разноцветно 200-метрово пано, обединило чистите детски представи и мечти за бъдещето на нашата планета.

В празника рисуваха организирани групи от СУ „Пейо Яворов“, СУ „Димитър Матевски“, ДГ „Здравец“, Занималните „Дъга“, „Азбукари“, „Моливко“, „Бритиш скул“, „Инглиш хаус“ и други. Много родители също доведоха децата си, присъединиха се и разхождащи се в парка малчугани, привлечени от веселите детски песни. На най-добрите художници бяха връчени грамоти, а всеки от участниците получи като награда художествени материали за рисуване и моделиране, както и богато илюстрирана екологична приказка в рими в организираната томбола.

Детските творби остават да красят парка и в случай, че иска да се зареди с положителна емоция, всеки пловдивчанин или гост на града може да ги разгледа./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще гласувате ли на местните избори на 29 октомври?

Покажи резултатите

Начална дата: 03.10.2023 @ 15:05 | Крайна дата: 03.11.2023 @ 15:05

Зареждане ... Зареждане ...