Новини от Пловдив » Градът » Пловдив подписва споразумение с Община „Марица“ за ремонта на Рогошко шосе
Градът Общество Община Пловдив

Пловдив подписва споразумение с Община „Марица“ за ремонта на Рогошко шосе

На 23 май беше направена първа копка на ремонта на Рогошко шосе

ПловдивПрес

Да се сключи споразумение  между Община Пловдив и Община „Марица“ за сътрудничество  при изпълнението на ремонта на Рогошко шосе. Това предлага кметът Здравко Димитров на общинските съветници, които трябва да гласуват точката от дневния ред на предстоящата сесия в четвъртък.

ОбС трябва да даде съгласие за финансиране и изпълнение от страна на Община Пловдив на пътен участък от обект “ Реконструкция на ул. „Рогошко шосе“ в обхвата от мост „Адата“ до землищна граница на Пловдив и реконструкция на обслужваща улица, свързваща ул. „Рогошко шосе“ и ул. „Марица – север“ – част от последния етап от км 3+783.23 до км 4+346.25, който попада в землищната граница на Община „Марица““.

Ремонтът се извършва от фирма „ИСА 2000“ ЕООД, а общата стойност на договора е 14 988 344,16 лв. с ДДС .

Община Пловдив се задължава да осигури цялостното финансиране на изпълнение на строително-монтажните работи, възложени с Договора за обществена поръчка. Средствата са разпределени в три бюджетни години – 2022 г., 2023 и 2024 г.

ПловдивПрес припомня, че на 23 май  кметът Здравко Димитров, неговият заместник Пламен Райчев и представители на фирмата изпълнител направиха първа копка на ремонта на Рогошко шосе.

„Отчитайки факта, че и двете страни имат интерес да си сътрудничат при реализацията на този обект, предлагаме да се сключи споразумение между Община Пловдив и Община „Марица“, с което страните се съгласяват да си сътрудничат, за да се обезпечи завършването и въвеждането в експлоатация на целия инфраструктурен обект, включително и по отношение на частта от него, попадаща в териториалния обхват на Община „Марица“, се посочва в пхредложението на кмета Здравко Димитров.

Съветниците от Община „Марица“ вече са дали съгласие за подписване на споразумението./ПловдивПрес

Още новини по темата

Стартира ремонтът на Рогошко шосе СНИМКИ

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...