A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » Градът » Децата от Общински детски комплекс завладяха сцената на Античен театър
Градът Култура Общество Пловдив

Децата от Общински детски комплекс завладяха сцената на Античен театър

Празничният концерт на Общински детски комплекс (ОДК) „Децата на Пловдив“ препълни Античен театър. Това е първият по рода си концерт на ОДК, в който всички деца от школите, чиито изяви са на сцена, се обединиха и представиха творческите си изпълнения пред пловдивската общественост.

Вълнуващият спектакъл е първият за града по своята мащабност и брой на участниците от една единствена образователна институция – Общински детски комплекс – Пловдив.

580 млади музиканти, танцьори, актьори и спортисти се събраха на една, за да представят пътя, който са изминали в търсене на своята мечта, своя добър учител, който да ги поведе и хората, с които да споделят. И съществува такова място, тук под тепетата, в което мечтите стават видими – ОДК – училището за таланти.

По интересен начин с видеа и мултимедийни презентации бяха представени и школите от областите “Науки и технологии” и “Спорт”.

В празничната феерия участваха емблематичните за града ни хорови състави „Детска китка“, ХПММ „Стефка Благоева“, и “Евмолпея”, най – голямата в страната вокална група “Бамбини”, създаденото преди две години вокално студио “Синтез“, което набира изключителна популярност и покорява сцени на различни нива, фолклорен танцов състав „Иглика“, който тази година празнува своите 74 години, формация за автентичен фолклор “Куклици”, школите по джаз балет и художествена гимнастика, Духова формация, Детски театър, школата по съвременен танц – „Либертанго“, Мажоретен състав “Олимпия”.

На финала на концерта на сцената се качиха всички 580 участници, за да изпеят със своите учители химна на ОДК, специално създаден за празничния концерт. Текстът и музиката са на Желязка Белчилова, ръководител на вокално студио “Синтез”, аранжимент – Александър Леков. Стотици балони украсиха небето над Античния театър.

Концертът на ОДК по категоричен начин доказва връзката между образованието и културата и необходимостта от привличането на децата към изкуството, разкриването на творческия им потенциал, който носи всеки човек. Безспорен факт е значимият принос на концерт „Децата на Пловдив“ за развитието на културния живот на Пловдив.

На концерта бяха поканени и присъстваха бивши директори и учители на ОДК, представители на община Пловдив, район „Централен“, РУО – Пловдив, директори на училища и детски градини, партньори на ОДК.

Празничният концерт „Децата на Пловдив“ се осъществи с финансовата подкрепа на Община Пловдив./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...