майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » България » България » ГДБОП удари изнудвачи с голи снимки
България Важно Крими Полиция

ГДБОП удари изнудвачи с голи снимки

ГДБОП разби организирана престъпна група, извършвала шантажи по интернет с голи снимки на жертвите си. Задържани са двама, а трети техен съучастник е обявен за национално издирване. Работата по случая продължава.

Разследващите твърдят, че изнудвачите от схемата създавали много профили в социалните мрежи, като осъществявали контакт най-често с мъже и жени от чужбина. Измамниците умело успявали да убедят жертвата в желанието си за връзка от разстояние, след което били подвеждани да си направят снимки с интимно съдържание. Впоследствие престъпната група започвала да рекетира жертвите да превеждат големи парични суми, за да не бъдат разпространени файловете в интернет.

Специализираната операция е реализирана в периода 6 – 8 юни в областите Разград и Силистра. Извършени са претърсвания на два домашни адреса, като са проверени общо шест.

Иззети са над 20 банкови карти, чужди документи за самоличност, десетки мобилни телефони, на които са установени вписани акаунти на различни лица в приложения за мобилно банкиране в турски банки, компютърни конфигурации с документирани множество финансови трансфери на големи парични суми, над 100 000 лв., както и вещи и предмети, имащи отношение към предмета на разследването.

В хода на разследването е установено, че групата е действала съгласно изградена йерархична организация, използвайки мрежа от финансови мулета с цел прикриване на престъпната си дейност, както и изпиране на паричните средства.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...