майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Градът » Зико: Тотев пречи да се случат хубави неща в Пловдив, няма да се моля на партийни централи
Градът Общество Пловдив

Зико: Тотев пречи да се случат хубави неща в Пловдив, няма да се моля на партийни централи

ПловдивПрес

„Има хора в Пловдив, които не искат да се случват хубави неща. Това са фактите – 2016 г. за „Индра“ са  дадени 20 милиона за нищо, мъртвородено нищо. Сега имаме готова работеща система, която ще заработи до края на годината, само ние и София ще имат такава. Някой не иска това да се случи и това е партийният секретар на ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев. Това заяви на извънредна пресконференция кметът Здравко Димитров. Възмущението му идва след края на сесията на ОбС, на която по предложение на групата на ГЕРБ средствата от 5,1 млн.лв. за довършването на Колежа ще бъдат взети от перо „Транспорт, пощи и далекосъобщения“, където са предвидени пари за електронната система в градския транспорт.

„Вижте кой как е гласувал. Относно детските гарадини – ние не спираме детски градини,  искахме да вземем пари, които няма да се използват. Имахме и второ предложение – от другаде да се вземат парите. Но има хора, които не искат да се случва нещо хубаво в града. Искам най-доброто за Пловдив и няма да отида пред нито една  централа да сключвам нерегламентирани сделки. Задкулисие не обичам, аз съм за феърплей“, коментира още Здравко Димитров.

По повод отказа на общинските съветници да подкрепят концесията за Инсинератора за болнични и медицински отпадъци, той заяви: „Инсинераторът – от колко години е в тежест на Община Пловдив, намери се начин да се даде на концесия, да печели община Пловдив на месец по 70 000 – 100 000 лева. Не го подкрепиха“.

„Имаме договор, подписан с избраната фирма „Тикси“, срокът е минал днес, имаме 14 дни да помислим и да реагираме.Това е едно недостойно поведение! То си пролича, имаше решения в едната посока, в другата посока. Пак казвам – аз в задкулисие няма да влизам. Мисля, че правя най-доброто за Пловдив. Подготвяме предложения, вкарваме ги в Общинския съвет и оттам нататък всеки си има съвест и  глава на раменете. Предполагам, че всички имат съвест, но в днешния ден не пролича нищо такова. Стадионът ще бъде завършен, колкото повече отлага, ще бъде по-скъп. Това винаги е била моята позиция – всимчко, което е започнато, трябва да бъде завършено“, обясни кметът.

„Пречиствателната станция – на косъм беше работата, тия 17,5 милиона – финансова санкция заради предишния мандат бяха. Справихме се, благодаря на министърката на финансите от служебното правителство и на нашия екип“, каза още той.

„Пари за стадион „Ботев“ ще има. Бяха отпуснати от държавата 25 милиона, трябваше още държавата да се намеси, но, всички други пари са от заеми. Стадион „Локомотив“ също ще бъде завършен, осигурихме пари и за 50-метровия басейн, започнахме го и ще бъде завършен. Другата седмица ще открием Пречиствателната станция с безотпадна технология – единствената на Балканите, най-големите метан танкове. Има и още неща, които вървят и въпреки всичко ще се случат“, категоричен бе Здравко Димитров.

„Още в началото на мандата имахме две огромни проблема – неработеща електронно-билетна система, която води до проблеми с графиците и недоволствот от гражданите. Вторият проблем е  липсата на общинско транспортно дружество. Създадохме „Екобус“, с готовност да купува електрически автобуси и да променим облика на Пловдив. Те не са имали куража да създадат такова дружество, да кандидатстват за финансиране по европрограмите. 2021 г. изтече периода на устойчивост на електронно-билетната система. Направихме всичко възможно да намалим щетите от испанците, къде ли не сме ги водили, това не можа да се случи. Затова започнахме подготовка за провеждане на обществена поръчка, заложихме най-модерните начини на плащане, каквито бяха и в столицата. В София поръчката е 100 милиона. Фирми обжалват, без да участват в поръчката и да спечели по-добрия. През цялото време имаше саботиране на този процес. Когато вчера казахме, че сме подписали договора и до края на годината ще имаме работеща система, днес на сесията на микрофон някой реши да се вакрав това предложение точно за тези пари. Един властови център прави абсолютно всичко възможно да не се случва нищо положително в Пловдив. Това е саботаж“, коментира зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов.

„Концепцията на тази поръчка, която проведохме, включва и паркирането. Всички електронни приложения трябва да бъдат съвместими, да ползваш градския транспорт и да наемеш електрически скутер“, допълни той.

„Не очаквах толкова некоректно отношение, не го заслужават пловдивчани. Вчера казах, че от началото съм в кръгова отбрана. Много още хубави неща щяха да се случат, но някои хора не желаят“, включи се отново кметът Здравко Димитров.

Според Чонов  някои от превозвачите също не желаят новата електронно-билетна система да се случи в града.

/ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...