майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Важно » Украинско настъпление в Запорожка област, руснаците се евакуират
Важно Войната в Украйна Свят

Украинско настъпление в Запорожка област, руснаците се евакуират

Настъпление в окупираната част на Запорожка област по направление от Орехов към Токмак започна украинската армия. Информацията за офанзивата е от руски канали в приложението телеграм.

Владимир Новиков, командир на звено в руския доброволчески отряд „Троя“ и носещ позивна Алабай, съобщава, че 30 украински танка и друга бронирана техника вече се бият в района на село Работино. Това е напредък спрямо посочените масово места от други руски военни кореспонденти в телеграм, основно Мала Токмачка. „В момента противникът е навлязъл в нашата отбранителна линия и се опитва да развие настъплението в дълбочина. Към 13 часа успява да овладее позиции. За съжаление има загуби“, гласи част от съобщението на Новиков.

На този фон един от известните руски пропагандисти Семьон Пегов, поддържащ телеграм канала Wargonzo, съобщава за ожесточен бой в Запорожка област, но с твърдение, че били отбити три атаки на украинците, те претърпели тежки загуби, обаче интензивността на атаките им не отслабвала.

Противно на все още оптимистичния тон на Пегов, в социалните мрежи вече се споделя информация за публикувана заповед на назначения от руснаците губернатор на Запорожка област Евгений Балицки за „временна евакуация“ на живущите в Токмак, Васильовка и Полохи. Според написаното, те ще бъдат евакуирани в столицата на Крим Симферопол.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...