майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Важно » Объркване: Байдън „повиши“ британския премиер в президент
Важно Свят

Объркване: Байдън „повиши“ британския премиер в президент

Започна срещата в Белия дом между президента на САЩ Джо Байдън и британския премиер Риши Сунак, предаде Ройтерс. Основни теми на разговорите им са войната Русия срещу Украйна и икономическата сигурност, както съобщи по-рано говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер.

Посрещайки британския премиер, президентът на САЩ по погрешка го нарече „г-н президент“, съобщи ДПА. След това 80-годишният Байдън, който обяви, че ще се бори за преизбиране догодина, бързо се поправи, като дори се пошегува, че е повишил своя гост.

„Е, г-н президент, г-н президент, току-що ви повиших. Г-н министър-председател, страхотно е пак да се видим“, каза Байдън на 43-годишния Сунак.

Британският премиер, изглежда, се засмя на грешката, която не е първа за американския президент в последно време, отбелязва ДПА. След това президентът на САЩ припомни, че се е срещнал няколко пъти с британския премиер през последните месеци – в Сан Диего, Белфаст и Хирошима. Сунак, който зае поста през октомври, е в Белия дом за първи път.

„И сега ще решим всички проблеми на света в следващите 20 минути“, добави Байдън, отново в шеговит тон.

Срещата се провежда в момент, когато западните сили се опитват да установят кой е виновен за разрушаването на язовирната стена на Каховската ВЕЦ в Южна Украйна, наводнило голям район и причинило големи щети. Киев и Москва се обвиняват взаимно за този акт, отбелязва Ройтерс.

Други теми на разговорите между лидерите на Съединените щати и Великобритания, две страни близки съюзници, ще бъдат сигурността, включително в Азия, Северна Ирландия и изкуственият интелект. /ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...