Новини от Пловдив » България » България » Денков: Увеличение на пенсиите ще има, гарантираме!
България Политика Портфейл

Денков: Увеличение на пенсиите ще има, гарантираме!

Николай Денков

По отношение на бюджета, това, което ми каза финансовият министър е, че част от планираните разходи няма да се реализират, не защото някой ще ги спира, а защото няма готовност за тях. Гарантираме обаче, че ще има увеличение на пенсиите, гарантираме и социалните плащания, които бяха планирани в представения бюджет от служебния кабинет. Това съобщи премиерът акад. Николай Денков пред журналисти.

Относно критиките за назначаването на Румен Спецов за шеф на НАП, Денков заяви, че единствения вариант да се обмисля смяна на някой от назначените специалисти е ако не се справя с работата си или ако бъде показано, че има проблем с правосъдието.

„В случая с Румен Спецов той има много тежка задача да увеличи приходите спрямо това, което виждаме от началото на годината и ако се справя с тази задача няма да има причина да бъде сменян. Хора като него, които са показали, че могат да работят, трябва да бъдат подкрепяни“, каза Денков.
С финансовия министър са обсъдили запазване на данъците такива, каквито са.

За отношенията с президента, Денков посочи, че институциите трябва да изпълняват задълженията си, за да може България да има работещо правителство. По думите му, освобождаването на заместник-министрите от служебния кабинет е саботаж.

„Това означава, че ние започваме с липса на информация, започваме със забавена дейност, тъй като в едно министерство документите се подготвят от дирекциите, от администрацията, след което минават през заместник-министрите и част от тях се решават от заместник-министрите и част от тях трябва да отидат при министъра. Но когато няма заместник-министри целият този процес е стопиран, което означава, че голяма част от министерствата не могат да си вършат ежедневната работа и това е проблем“, обясни премиерът.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...