Новини от Пловдив » България » Пак разминаване – Гешев е в Страсбург, правната комисия го чака на изслушване в парламента
България Важно Съд и Прокуратура

Пак разминаване – Гешев е в Страсбург, правната комисия го чака на изслушване в парламента

Комисията по правни въпроси на парламента гласува единодушно с 22 гласа дневния си ред, в който е включена точка, предвиждаща изслушване на главния прокурор Иван Гешев. Точката е включена след настояване на Гешев да бъде изслушан на закрито заседание в пленарната зала на Народното събрание (НС) във връзка с досъдебни производства за корупция по високите етажи на властта и търговия с влияние.

Председателят на правната комисия Стою Стоев информира народните представители, че е постъпило писмо от главния прокурор, в което се заявява, че той има служебен ангажимент пред днешния ред и по възможност да се насрочи друго заседание, на което да бъде изслушан. 

Стоев каза, че точката следва да отпадне, но Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС заяви, че точката трябва да остане в дневния ред, тъй като ангажиментите на главния прокурор са му били известни, когато е изпратил писмо до НС, с искане да се проведе изслушване.

Според Атанасова, докато се стигне до точката с изслушването, която е последна, ако „от прокуратурата все пак пристигне представител, така че да се докладват всички теми, които прокуратурата желае да обсъди с нас, ние с ангажираност ще изслушаме и ще участваме в дебата“.

Главният прокурор Иван Гешев е в Страсбург, където вчера беше изслушан от евродепутати, а за днес е очаква да проведе лични срещи.

На заседанието на правна комисия днес се обсъждат на първо четене законопроекти за противодействие на корупцията.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...