A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » Важно » Три момичета първенци на Випуск 2023 в Английската, Николай Радев даде дипломите на 273 зрелостници
Важно Градът Образование Пловдив Посоки Случка на деня

Три момичета първенци на Випуск 2023 в Английската, Николай Радев даде дипломите на 273 зрелостници

Първенци на Випуск 2023 са Пламена Ситева, Криста Чипарова и Катерина Георгиева, снимки: ПловдивПрес

Галина ГЕОРГИЕВА

273 зрелостници от ЕГ „Пловдив“ получиха своите дипломи тази вечер на тържествена церемония. Първенци на Випуск 2023 са три момичета – Пламена Ситева, Криста Чипарова и Катерина Георгиева, които завършват с успех Отличен 6.00 и имат две пълни шестици на двете матури.

Всички момчета и момичета, облечени в тоги, заеха места на подредените столове в двора на елитната гимназия и нямаха търпение да изживеят вълнуващите мигове от дипломирането си, а родителите дойдоха да  споделят радостта на децата си. Гост на тържеството бе зам.-областният управител Даниела Николова, която е възпитаник на Английската гимназия.

Директорът на Английската гимназия Николай Радев и зам.-областният управител Даниела Николова сред зрелостниците, снимки: ПловдивПрес

„Дипломата е първият сериозен документ във вашия живот. Дотук получавахте свидетелства за всеки етап от вашето образование. Дипломи оттук нататък ще получавате не една и две, но те винаги ще бъдат за един много голям етап от вашето развитие. Приключва средното ви образование, знам наесен къде ще ви видя – отново на скамейката да учите. Отново ще бъдете най-добрите, но вече в университетите“, бяха първите думи на директора Николай Радев.

Николай Радев даде три препоръки на зрелостниците, снимка:ПловдивПрес

Той припомни, че през петте години ученици и учители са предолели много изпитания. „Спомняте ли си пандемията? Ние само за 20 дни успяхме да започнем нормален учебен процес без да сме заедно – през компютрите и интерент, виждахме се по мониторите. И успяхме. Ученици, учители и родители бяхме екип. Какво постигнахте след тези тежки години? Няма да споменавам в Пловдив на кое място е Английската гимназия по резултати от матурите. Само 18 пъти ще кажа, че сме първи. Резултатите показват 273-ма  отличници на Пловдив и България“, обяви директорът на ЕГ „Пловдив“ и последваха аплодисменти от зрелостниците.

Снимка: ПловдивПрес

Випуск 2023 завършва с успех  Отличен 5.59. Средният успех от държавните зрелостни изпити е Много добър 5.33. Оценка 6.00 на поне една матура имат 57 дванадесетокласници. „Три момичета постигнаха чудото да имат 6.00 и на двата държавни зрелостни изпита – Пламена Ситева от 12. В, Криста Чипарова от 12. Д и Катерина Георгиева от 12.Ж“, заяви с гордост Николай Радев.

Снимка: ПловдивПрес

Директорът даде три препоръки на зрелостниците. Призова ги да не спират да учат и да не се  задоволяват с това, че са постигнали нещо в живота си. „Защото светът се развива много бързо и той се нуждае от вас, от моите отличници! Защото вие можете да ръководите този свят! Второ, винаги търсете правата си! Много хора ще ви кажат, че досега е било лесно в училище, а сега тепърва започват трудностите  в живота. Не е вярно! Всичко отново ще бъде прекрасно и лесно за вас, защото сте нашите отличници! Трето, бъдете добри! Уважавайте родителите си! Те бяха до вас през тези години, когато беше пандемията и бяхме уплашени. Те ще бъдат винаги до вас. Бъдете добри към приятелите си! Те ще ви бъдат най-близките хора, независимо дали учите в университета отсреща / бел.ред. ПУ „Паисий Хилендарски“/, или на другия край на света. Бъдете добри към себе си! Знаете колко много ви обичам! Честито дипломиране“, обърна се към дванадесетокласниците директорът.

Снимка: ПловдивПрес
Снимка: ПловдивПрес

Зам.-областният управител Даниела Николова сподели пред зрелостниците, че преди 30 години е завършила Английската гимназия. „Преди няколко седмици чествахме 65 години от основаването на ЕГ „Пловдив“. Японците казват, че възрастта е само число, но зад тези 65 числа стои иновативност, креативност, човешки съдби и големи приятелства. Директорът Николай Радев е прав, че тези приятелства ще ви останат за цял живот. По пътя, който ви предстои, никога и на никого не позволявайте да ви налага мнение, кауза, стереотипи, рамки. Възпитаниците на ЕГ „Пловдив“ са извън всякаква рамка. На добър час!“, пожела Николова.

Даниела Николова връчи грамоти и книги на трите момичета, които завършват с 6.00 и имат пълни шестици на матурите, снимка: ПловдивПрес

Тя връчи на първенците на Випуск 2023 години грамота и книгата „Да“ на Николай Табаков . Трите момичета Пламена Ситева, Криста Чипарова и Катерина Георгиева говориха емоционално пред съвипускниците си, учителите и родителите.

„Този момент е изпълнен със смесени емоции – удовлетворение от това, което сме постигнали, носталгия и вълнение от това, което предстои. Благодарности към всички, които изиграхте ключова роля за нашето пътуване дотук. Скъпи учители, благодарим ви! Бяхте пътеводната звезда в нашата академична Одисея, предавахте ни не само знания, но и ни научихте да постигаме съвършенството във всичко, което правим. Голямо благодаря“, обърна се към преподавателите Пламена.

Първенци на Випуск 2023 са Пламена Ситева, Криста Чипарова и Катерина Георгиева, снимки: ПловдивПрес

Катерина благодари от името на Випуск 2023 на родителите. „Преди 5 години ни подкрепихте да направим избора да продължим образованието си в ЕГ „Пловдив“ – училище с утвърден авторитет, непреходни традиции и доказани във времето академични резултати. Днес стоим пред вас, изпълнени с увереност и гордост като истински знаещи и целеустремени млади хора. Не спирахте да ни дарявате с безграничната си обич и да ни насърчавате да се посветим на интересите си и да преследваме мечтите си. Нашите успехи днес нямаше да могат да бъдат постигнати без вашата подкрепа. Благодарим!“, каза Катерина.

„Скъпи съученици и приятели, днес сме отново тук, за да отбележим финала на 5 незабравими години, в които споделяхме и хубавите и не чак дотам приятните моменти, но бяхме заедно и създадохме незабравими приятелства. Днес стоим тук, пълни с гордост от успехите си. Нека и занапред никога да не изневеряваме на себе си в изборите, които правим. Тържествено да си обещаем оттук нататък смело и безотговорно да мечтаем, със замах и  увереност да начертаем своя собствен път и устеремени към върховете да поемем по това чудно пътешествие – Живота. Вярвам, че ще запазим любовта в сърцата си, за да носим радост и на себе си, и на тези, които обичаме. Честито дипломиране, Випуск 2023!“, каза Криста.

Снимка: ПловдивПрес

С грамоти за активна извънкласна дейност и значителен принос за утвръждаване авторитета на ЕГ „Пловдив“ бяха отличени Гергана Гешева и Марина Узунова, които са били председатели на Ученическия парламент през учебната 2020/2021 година и учебната 2021/2022 г..

Марина Узунова и Гергана Гешева, снимка: ПловдивПрес

С грамоти за отличен успех бяха наградени всички зрелостници, които завършват с успех над 5.50. Дванадесетокласниците получиха дипломите си от класните ръководители, а директорът Николай Радев спази традицията и  прехвърли пискюла на шапката отляво надясно, с което символично обяви дипломирането на 273 -мата зрелостници.

Накрая всички се подредиха пред сградата на Английската гимназия за обща снимка и хвърлиха шапките си във въздуха, след което броиха до 12. Това е 60-ият випуск, който завършва ЕГ „Пловдив“.

Снимка: ПловдивПрес

/ПловдивПрес

 

 

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...