Новини от Пловдив » Пловдив » В УМБАЛ „Св. Георги“ стартират днес строителството на паркинг с хеликоптерна площадка
Здраве Пловдив Пловдив Важно

В УМБАЛ „Св. Георги“ стартират днес строителството на паркинг с хеликоптерна площадка

Правят първа копка на нов многоетажен паркинг с хеликоптерна площадка в УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД – Пловдив. Символична първа копка днес ще направи изпълнителният директор на лечебното заведение проф. д-р Карен Джамбазов в компанията на официални гости.

Обектът ще е на мястото на сегашния открит паркинг за служители на бул. „Пещерско шосе“ 66. Избран е след анализ на територията, така че да има лесен и бърз достъп с удобна комуникация между многоетажния паркинг и сградата на болницата с нейните основни входове за служители, администрация и пациенти – възможност за изпълнение на хеликоптерна площадка със съответните специфични изисквания, както и бърз достъп за транспортиране на пациенти от нея до отделението за Спешна помощ. Строежът ще е с разгърната площ 20 402 кв, м. Той ще включва 603 паркоместа, от които 61 ще са предназначени за хора с увреждания. Хеликоптерната площадка е проектирана по начин, по който да може да приема едни от най-високите класове хеликоптери, които се използват в страната.

Изграждането на многоетажния паркинг ще реши редица логистични и транспортни затруднения на персонала и посетителите на лечебното заведение, които се увеличават с пренасочването на множество клиники на болницата в базата на бул. „Пещерско шосе“ 66. Процесът на преместването стартира поетапно преди няколко години и ще навлезе в решителна фаза с довършването на новия диагностично-лечебен корпус на клиниката по педиатрични заболявания. Озеленяването при сградата е също развито като важен елемент на техническия проект. Новозасадените дървета от южната страна маркират пътя на линейките и създават дървесна завеса пред динамичната фасада на многоетажния паркинг.

Ръководството на УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД – Пловдив обоснова преди няколко месеца пред Министерството на здравеопазването възможността за безпроблемно обслужване на банков кредит, като се отчетоха положителните тенденции във финансовите показатели на болницата през последните години. Министерството на здравеопазването подкрепи инициативата и министърът на здравеопазването разреши кредитирането през януари тази година. Инвестиционният проект за изграждане на закрит паркинг с хеликоптерна площадка с вход към Спешното отделение е на стойност 19 712 880,00 лв. с ДДС. Проектът е възложен от лечебното заведение след проведена процедура по Закона за обществените поръчки на „Архитектурно Студио Марта Теодосиева“ ЕООД. Проведена е процедура за обществена поръчка и за изпълнител, след което е сключен договор с „Интербилд 2023“. Срокът за изпълнение на обекта е до 24 месеца от стартирането на строителните дейности./ПловдивПрес

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...