Новини от Пловдив » Регион » Повдигнаха обвинение на сириец, хванат да превозва 11 мигранти край Карлово
Карлово Регион Съд и Прокуратура

Повдигнаха обвинение на сириец, хванат да превозва 11 мигранти край Карлово

Белезници за биячите
Белезници, архив

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем 20-годишен сирийски гражданин Мохамед А. за участие в каналджийски канал. На 21.06.2023 г. на път І-6 – София-Бургас, между село Васил Левски и Карлово с цел да набави за себе си имотна облага е подпомогнал чужденци – 11 сирийски граждани, да пребивават и преминават в страната в нарушение на закона.

Деянието е извършено чрез използване на моторно превозно средство – лек автомобил – джип, марка „Хюндай“, и по отношение на повече от едно лице и на 2 лица, ненавършили 16-годишна възраст.

Той е обвинен и за това, че на същата дата и място е управлявал автомобила след употреба на наркотично вещество – амфетамин, установено по надлежния ред с техническо средство – престъпление по чл.343б, ал.3 Наказателния кодекс.

Мохамед влязъл в България на 16 юни 2023 г. Той е сирийски гражданин с документи, издадени в държава в Западна Европа, където живеел. У нас наел лек автомобил- джип „Хюндай“ и от неустановено място качил в колата 11 чужденци – граждани на Сирия.

На 21 юни 2023 г. той се движел по Подбалканския път в посока към София. В района край Карлово полицейски патрул подал сигнал за спиране на лекия автомобил. Водачът не се подчинил, преминал през вътрешното платно на крайпътна бензиностанция и се отправил в посока към с. Васил Левски, общ. Карлово.

Последвало преследване от страна на полицейските служители, които подавали светлинни и звукови сигнали за спиране.

На няколко километра край с. Васил Левски  отбил колата вдясно и спрял. При извършената проверка в автомобила е установено, че в него се намирали 11 граждани на Сирия без документи за самоличност, всички мъже. Сред тях имало и две деца – момчета на 4 г. и на 12 г.

Сириецът е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура – Пловдив да внесе в Районен съд – Карлово искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...