Новини от Пловдив » Бизнес » Последен сезон на “Акваленд” в Тракия
Бизнес Важно Пловдив Пловдив Важно Посоки Туризъм

Последен сезон на “Акваленд” в Тракия

Атракционите на Акваленд ще бъдат преместени след 20 август.

През 2024 година пловдивчани вече ще се забавляват на обновения „Акваленд“ на едно от емблематичните места за Пловдив – островът на Адата

Едно от любимите места на пловдивчани през лятото – „Акваленд“, ще работи за последно този сезон в „Тракия“. Собствениците на увеселителния плаж смятат да го преместят, за да придобие нова визия и да надградят атракциите, които предлагат. Това не е възможно в сегашния терен в „Тракия“ поради това след 20 август ще започне демонтажът на съоръженията, обясниха собствениците на „Акваленд“.

Тяхната амбиция е още другия сезон през 2024 година пловдивчани да се забавляват на обновения „Акваленд“ на едно от емблематичните места за Пловдив – островът на Адата.

Намеренията на собствениците да я преместят на острова на Адата, бяха разкрити още миналата година. Те искат да превърнат отново острова в място за хората, като започнаха да урегулират 75 дка от острова, които купиха. Идеята е там да се направи аквапарк в паркова среда, която ще бъде подходяща атракции, релакс и почивка.

Ще има пешеходен мост към него от северната страна на бул. „Марица“. Собствениците искат да надградят атракцията на новото място. Те искат да създадат и по-добра градска среда на сегашния терен на Акваленд. В момента се очакват и разрешителните, за да може да се задейства процедурата по преместването на „Акваленд“.

Имотът, върху който сега се простира атракцията в район „Тракия“, ще придобие нов вид. Въпреки това ще останат част от изградените здания. Ще се запази цялата спортно-рехабилитационна дейност, хотелската сграда, фитнесът и големият външен басейн, който ще е за обществено ползване.

Намеренията на инвеститорите е от двете страни на имота – южно и северно, да се изградят две жилищни сгради. Инвеститорът не само, че няма да застроява имота до максималните му показатели, а ще изгради повече зелени площи. Целта е да се създаде по-добра градска среда. Коефициентът за застрояване там е Кинт 2, а минималното озеленяване е 40%. На терена ще се изградят 50% зелени площи.

Освен двете жилищни сгради, ще се направят и четири вили за отдих с гледка към гората, които ще са към хотелската част. Инвеститорите изразиха намерение и към районната администрация, и Община Пловдив да направят за своя сметка четири големи детски площадки, които да са за широко обществено ползване. Също така и паркоместа, достъпни за жителите на района. Целият проект има всички необходими разрешителни, като той ще го стартира, когато бъдат демонтирани пързалките и другите атракции.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...