Новини от Пловдив » Важно » Медведев за метежа на „Вагнер“: Врагът ще бъде смазан! Победата ще е наша!
Важно Войната в Украйна Свят

Медведев за метежа на „Вагнер“: Врагът ще бъде смазан! Победата ще е наша!

Дмитрий Медведев

За единство призова патриархит на руската хправославна църква Кирил и подкрепи усилията на Путин да предотврати сътресенията в държавата. В изявлението си висшият сановник заяви, че трябва да се пази единството на народа, но не се уточнява от какво нито като как Кирил определя ситуацията.

„Пред лицето на общата заплаха трябва да запазим единомислието, да преодолеем обидите и личните амбиции. Без значение колко трудно може да бъде това понякога. Подкрепям усилията на руския държавен глава, насочени към предотвратяване на сътресенията в нашата страна. Аз самият се моля и призовавам всички епископи, духовници, монаси и миряни да се молят на Господ да запази мира и единството, които са застрашени от призивите за размирици“, се казва в призива, разпространен от ТАСС.

Подобно на други руски официални лица, както и на самия руски президент Владимир Путин, в обръщението си патриарх Кирил не споменава Евгений Пригожин, непосредствения лидер на бунта, а определя случващото се единствено като опит за насаждане на раздор в нашата страна и заплаха за бунт.

От рано сутринта руски официални лица и политици отправят абстрактни призиви за единство и обвинения за предателство, но без да посочват името Евгений Пригожин. Не се споменава често и името на частната военна компания „Вагнер“.

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, съобщи че Владимир Путин е в Кремъл и работи.

Вячеслав Володин, председател на Държавната дума, заявява, че депутатите от Държавната дума, представляващи интересите на гражданите на Руската федерация, се обявяват за консолидация на силите, подкрепят президента Владимир Владимирович Путин – техният върховен главнокомандващ, а бойците на „Вагнер“ трябва да направят единствения правилен избор: да бъдат със своя народ, на страната на закона, да защитават сигурността и бъдещето на своята родина и да изпълняват заповедите на върховния главнокомандващ. „Всичко друго е предателство!“ Изявлението си Володин прави дори преди обръщението на Владимир Путин към гражданите и военните, предаде Интерфакт.

Председателят на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко изобщо не споменава нито Пригожин, нито „Вагнер“. „Съветът на Федерацията, Камарата на регионите, дават пълна подкрепа на президента, гарант на Конституцията, с ясното разбиране колко важна е в настоящата ситуация отговорната и консолидирана позиция на цялото общество, жителите и ръководителите на всички субекти на Федерацията без изключение. Президентът каза всичко. Каза го по начин, който не оставя у никого въпроси или съмнения. Той беше напълно откровен и убедителен“, заявява Матвиенко.

Зам.-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев призова за сплотяване около руския президент. „Сплотяването около нашия президент и върховния главнокомандващ на въоръжените сили на страната е от решаващо значение за победата над външния и вътрешния враг, който се стреми да разкъса Родината ни, и за спасяването на държавата ни. Националното разцепление и предателство биха довели до най-голямата трагедия и всеобща катастрофа“, посочи Медведев.

„Няма да го допуснем! Врагът ще бъде смазан! Победата ще бъде наша!“, добави Медведев.

„Имаме един главнокомандващ. Не двама, не трима. Един. И той призова всички да се обединят. Това е най-важното в момента. Всеки от нас има собствено отношение към всичко. Но има моменти в историята, когато личните чувства трябва да се оставят настрана за по-късно“, каза говорителят на МВнР Мария Захарова.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...