Новини от Пловдив » Важно » Пригожин заяви, че хората му са преминали в Русия и че са готови да „отидат докрай“
Важно Свят

Пригожин заяви, че хората му са преминали в Русия и че са готови да „отидат докрай“

Основателят на руската наемническа група „Вагнер“ Евгений Пригожин заяви, че неговите хора са пресекли границата от Украйна в Русия и са готови да се „отидат докрай“ срещу руските военни, предаде Ройтерс.

Бойците на „Вагнер“ са влезли в южния руски град Ростов, заяви Пригожин в свое аудио съобщение, публикувано в „Телеграм“. Лидерът на наемническата групировка добави, че той и хората му ще унищожат всеки, който се изправи на пътя им. Той каза, че войниците на „Вагнер“ са били посрещнати от граничари в Ростовска област и че младите наборни войници на контролно-пропускателните пунктове са стояли настрана и не са оказали съпротива, като добави, че неговите сили „не се бият срещу деца“.

Русия снощи обвини Пригожин, че е призовал за въоръжен бунт, след като той заяви, без да представи доказателства, че военното ръководство е убило огромен брой негови хора при въздушен удар, и се закани да ги накаже.

Движението по магистрала М-4 Дон в посока Аксай, на изхода от Ростов на Дон, е блокирано съобщи кореспондент на ТАСС. Според кореспондентът трафикът по магистралата се насочва обратно към града, а на изхода от Ростов на Дон са установени усилени полицейски контролно-пропускателни пунктове.

Белият дом следи ситуацията с Русия и „Вагнер“ и ще се консултира със съюзниците и партньорите си относно развитието ѝ, заяви говорителят на Националният съвет за сигурност на САЩ Адам Ходж. Си Ен Ен съобщи, че президентът Джо Байдън е бил информиран за ситуацията.

Министерството на отбраната, Федералната служба за сигурност, министерството на вътрешните работи и Росгвардия докладват денонощно на руския президент Владимир Путин за мерките, предприети след инструкциите, дадени от държавния глава във връзка с опита за въоръжен бунт, предаде ТАСС.

Главният прокурор на Русия Игор Краснов е докладвал на руския президент за законовата рамка на наказателното дело за опит за въоръжен бунт срещу Пригожин, както и за законосъобразността на предприетите срещу него правни действия, съобщи прессекретарят на руския лидер Дмитрий Песков./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...