Новини от Пловдив » Важно » Сарафов не беше само строг и безкомпромисен, но и много човечен
Важно Диагнозите на д-р Харсъзов Избори 2023 Мнения Политика Посоки

Сарафов не беше само строг и безкомпромисен, но и много човечен

  • Ние сме доказателство, че понякога мафията може да бъде по-силна от държавата
  • Лошите и неграмотните превзеха България и даже ни съдят

Д-р Йордан ХАРСЪЗОВ, специален коментатор „По изборите“ и след това за ПловдивПрес


Обикновено престъпниците биват съдени. Или поне това е наложената открай време представа в работещите общества. А именно това е, че едни лоши хора биват изправени на съдебната скамейка да отговарят за престъпленията си, а пък други уж по-умни в тоги им въздават правосъдие.

Тези другите, които мислят присъдите

по презумпция, би трябвало да са по-добри

от крадците, изнасилвачите и убийците, които биват съдени, защото ако не е така … просто цялата работа губи всякакъв смисъл.

Няма логика по-лош, зъл, слабохарактерен или корупмиран човек да решава какво да отсъди за някого, който е по-добър от него, поне в морално-етичен план, нали така?

Има един такъв израз, който често се цитира от времето на Марио Пузо, че и от по-рано – а именно, че и най-силната мафия е по-слаба от най-слабата държава.

Примерите, които можат да се дадат в подкрепа на обратното твърдение у нас обаче, са много

Като се започне от факта, че заместник главният прокурор в тази за съжаление все по-бутафорна страна, иначе с претенции, иска охрана, защото се опасява, че главният прокурор го е поръчал.

И под „поръчал“ не разбирайте, че го е поръчал за орден Стара Планина. Не, според заместник-главния (има развитие, вече не е заместник) прокурор, шефът му е бил наел убийци да го очистят. Физически! Бам – във високото умно чело!

Не е като да няма прецеденти доказани престъпници и мафиоти у нас да са били и да са на управляващи позиции. Включително и дългогодишни премиери, които продължават да са настоящи политици, съдии и юристи, част от които са откровени убийци (да речем на заклани авокатки и прокурори, гръмнати, докато си купуват ракия в махалата.)

Има всякакъв тип общества. Има я престъпната Московия, където живеят много безмозъчни орки, има и екзотики от рода на Пхенян, но това извращение да те съди боклукът на обществото, никъде го няма.

Дали причината е свързана с национални особености, или с това, че повечето юристи на високи държавни постове у нас са завършили едно странно място, наречено Симеоново?

Други пък са учили в друго място, наречено Киргистан (визирам един бивш високопоставен прокурор, изучил правото в централноазиатската бивша съветска република. Основният постулат там е, че ако някой си напише името правилно и не е от нашите, вече е подсъдим.)

Много е тъжно, че именно в България правото е деградирало до такава безумна степен да го упражняват хора, които от една страна са неграмотни, но също така (не всичките, разбира се, и слава богу все пак) в голямата си част са бандити или поне искат да са такива.

Да си припомняме ли един бивш главен прокурор, който пееше македонски песни, прегърнат с най-знаковите мафиоти на прехода?

Да си поотделно само неграмотен, или пък просто зъл, е човещина.

Както и ако си:

– допустимо коплексиран по отношение на жените любител на лъскави неща, пеещ с Карамански;

– убиец, друсана гад, изпратила жена си в лудница, убил колеги и принудил други да се самоубият;

– или пък мушморок, скъсал „развода“ на бивш президент, комунистическо ченге на хранилка от Москва…

Всеки един подобен недостатък поотделно горе долу би определил една средна човешка отрепка като нещо неприятно, но все пак сравнително срещано сред отпадъците на природата, събрано заедно обаче прави български главен прокурор.

И накрая да се посмеем малко. Какво се оплакваме, изкуственият интелект си го каза:

Борислав Сарафов беше новият главен прокурор на страната. Той беше известен със своята строгост и неуморна работа за защита на закона и интересите на обществото. Всички го описваха като много компетентен и капацитетен юрист, който не се страхува да предприеме трудни решения.

След като пое поста на главен прокурор, Борислав Сарафов започна да работи усилено върху няколко важни случая, които бяха оставени неразрешени от предишната администрация. Той въведе нови процедури и мерки за подобряване на ефективността на системата за правосъдие в страната.

Сарафов беше решен да пребори корупцията и да установи строг контрол върху дейността на правителствените институции. Той започна да провежда интензивни разследвания срещу представители на властта, които бяха обвинени в нередности.

Но Борислав Сарафов не беше само строг и безкомпромисен главен прокурор. Той също така беше много човечен и отзивчив към нуждите на обществото. Той се занимаваше с проблемите на хората и търсеше начини да им помогне.

Без съмнение, Борислав Сарафов беше един от най-добрите главни прокурори, които страната беше имала. Той се бореше за законност и справедливост, като по този начин заслужено си спечели уважението и доверието на многобройните си поданици и на обществото като цяло.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...