Новини от Пловдив » Свят » Спецчасти от ОМОН блокираха сградата на „Вагнер“ в Петербург
Важно Свят

Спецчасти от ОМОН блокираха сградата на „Вагнер“ в Петербург

Снимка: antimafia.org
  • Режим на контратерористична операция е въведен в Москва и във Воронеж

Сградата на руската частна военна компания „Вагнер“ в Санкт Петербург е отцепена от служители на силовите структури в Русия, предаде ТАСС.

На входа дежурят сътрудници на специалните части от вътрешните войски ОМОН и на Руската гвардия, обстановката около сградата в момента е спокойна. От другата страна на улицата са се събрали вече журналисти.

В руската столица Москва, в Московска и Воронежска области е въведен режим на контратерористична операция, допълва ТАСС, като се позова съобщение на руския Национален комитет за борба с тероризма

Снимка: news.am

„С цел предотвратяване на възможни терористични актове на територията на град Москва и на Московска и Воронежска области е въведен режим на контратерористична операция“, се казва в съобщение на комитета.

Кметът на Москва Сергей Собянин обяви, че в столицата са отменени всички масови мероприятия.

Министерството на извънредните ситуации пък отложи запланираното за днес връчване на дипломите на випускниците от ведомствените вузове. Церемонията беше планирана да се състои на Червения площад.

В Москва въвеждането на режим на антитерористична операция предвижда проверки на документите за самоличност и на колите по улиците на града и временно преустановяване на комунакационните услуги, ако се налага, посочва Франс прес.

Засега всички общински услуги функционират нормално, движението в града не е нарушено, поясни кметът Собянин и благодари на жителите за тяхното разбиране и тяхното спокойствие.

Същевременно многокилометрови задръствания се образуваха днес по магистрала „М4 Дон“ в Ростовска област, съобщи губернаторът на областта Василий Голубев. Това се дължи на въведените по-рано днес там ограничения на движението по някои участъци на магистралата. Властите са поръчали на съответните служби да доставят всичко необходимо на хората, озовали се блокирани в задръстванията.

А московският транспортен департамент обяви, че днес може да има отмяна или закъснение в потеглянето на автобуси от Москва по южното направление.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...