Новини от Пловдив » България » България » Съдия Керелска: Има основание да се атакува решението за избор на и.ф. главен прокурор
България Важно Съд и Прокуратура

Съдия Керелска: Има основание да се атакува решението за избор на и.ф. главен прокурор

Кадър: ЬTV

Има основание да се атакува това решение за избор на изпълняващ главен прокурор. Поради това, че е взето от некомпетентен орган, но и защото е взето в нарушение на процедурата и в нарушение на материалния закон. Това коментира пред ЬTV съдия Олга Керелска от ВСС за избора на Борислав Сарафов за и.ф. главен прокурор. Според нея сме свидетели на стар сценарий.

„Това е продължение на един и същи сценарий. Голямо нарушение, което е допуснала прокурорската колегия при избора на и.ф. главен прокурор, е това, че на практика те изобщо не са обсъдили професионалните и нравствените качества, което е задължително. Някой от тях даже поддържат тезата, че видите ли и.ф. главния прокурор има всички правомощия на главния прокурор, включително и това да сезира Конституционния съд или да участва и да ръководи заседанията на прокурорска колегия“, обясни Керелска.

Тя добави, че се подготвят доклади във връзка с професионалните и етичните качества на кандидата.

„Не може с едно изречение на това заседание те да кажат: „Това са сигнали, които още не са проверени, и ние не можем да се базираме на тях. Всеки може да пусне срещу всеки някакъв сигнал“, обясни Керелска. Тя застъпи тезата, че Пленумът на ВСС е трябвало да направи избора. Според нея, било редно да има предварително обсъждане. Имало е и нарушения в провеждането на заседанието на ВСС. Освен това Керелска заяви, че прави впечатление колко скоростно са се случили нещата след указа на президента за освобождаване на Гешев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...