Междувременно стана ясно, че делото за въоръжен бунт срещу Евгений Пригожин е прекратено. То бе образувано, след като неговата часта армия „Вагнер“ окупира Ростов на Дон и се придвижва към Москва. Кремъл беше обещал още в събота да приключи делото срещу Пригожин, който трябва да замине за Беларус. В събота вечерта говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че делото срещу основателя на ЧВК „Вагнер“ ще бъде прекратено. Тогава коментарът му дойде на фона на съобщенията за сделката, постигната с участието на Лукашенко.

Според ФСБ по време на разследването на делото, образувано от специалната служба късно вечерта в петък по чл. 279 от Наказателния кодекс (въоръжен бунт), е установено, че участниците в него на 24 юни са прекратили действията, пряко насочени към извършване на престъпление.

Вечерта на 24 юни пресслужбата на президента на Беларус съобщи, че Пригожин е приел предложението на Александър Лукашенко за „спиране на движението на въоръжени сили на „Вагнер“ в Русия и по-нататъшни стъпки за деескалация на напрежението. Самият Пригожин твърди, че е спрял нападението на ЧВК на около 200 км от Москва, където заради бунта е бил въведен режим на антитерористична операция и по улиците са били пуснати бронирани машини, а в Липецк багери са разкопавали пътища. Също така Пригожин и наемниците му напуснаха Ростов на Дон, където успяха да установят контрол над щаба на Южния окръг и центъра на града. Делото за въстание е прекратено с оглед на факта, че военните са „прекратили“ дейността си, както и на някои „други обстоятелства, имащи отношение към разследването“, заявиха сега от ФСБ.