Новини от Пловдив » България » Президентът връчва почетния си знак на спортисти за постиженията им
България Важно Политика

Президентът връчва почетния си знак на спортисти за постиженията им

Румен Радев

Румен Радев ще връчи почетния знак на Президентството на олимпийските и световни шампиони Таню Киряков, Румяна Нейкова, Йордан Йовчев и Станка Златева по случай навършването на кръглите годишнини от медалите им. Церемонията е в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 от 11,30 часа.

В рамките на събитието държавният глава ще удостои с плакет „Млад спортист“ учениците, постигнали най-добри резултати на проведения през изминалата учебна година „Президентски тест“, част от инициативата „Спортувай с президента“. Плакет „Доброволец на годината“ ще бъде връчен на Младежки Парламент Ямбол за доброволческите усилия, допринесли за провеждането на спортните състезания от „Президентския тест“. За осигуряване на най-добри условия за масов спорт, развитие на младите таланти и популяризиране на инициативата държавният глава ще удостои с плакет „Община на годината“ Община Ямбол.

Час по-рано държавният глава ще удостои с почетна грамота българските атлети, взели участие на изминалите Световни летни игри на Спешъл Олимпикс, на които представителите на България спечелиха 19 медала – 5 златни, 5 сребърни и 9 бронзови. Във форума, който се проведе от 17 до 25 юни в Берлин, участваха повече от 7000 участници от 190 национални делегации, които се състезаваха в 26 спорта. Страната ни беше представена от 39 атлети, състезаващи се в 9 спорта – лека атлетика, боче, бадминтон, конна езда, плуване, силов трибой, тенис, баскетбол и хокей на трева.

/ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...