Новини от Пловдив » България » България » Хеликоптерът изхвърлил долари с лика на Тодор Живков
България Важно Инциденти

Хеликоптерът изхвърлил долари с лика на Тодор Живков

Хеликоптерът, прелетял на опасна височина над един от най-оживените плажове около Созопол – „Градина”, е изхвърлил хартии с образа на Тодор Живков, наподобяващи банкноти. Свидетели разказват, че летателният апарат е кръжал близо 15 минути над залива, предаде Нова тв.
Ресорният министър Георги Гвоздейков разпореди пълна проверка. Той определя ситуацията като недопустима. По информация на очевидци полетът е извършен в събота сутринта, около 5:20 часа.
„Хеликоптерът се въртеше в продължение на 10-15 минути. След това си отиде. Кръжеше много ниско. Имаше толкова народ, че всички крещяха, викаха – лудница. Хвърчаха някакви хартии, които отидоха в морето”, каза очевидец.
„Този, който е направил това нещо, трябва да мине и да събере тези материали. Нека да помислят кои отговорни институции да се намесят, защото това допълнително замърсява плажа”, посочи туристът от София Жаклин.
Хора са висели през вратите на хеликоптера. Предстои да бъде извършена обстойна проверка и ако бъдат установени нарушения, ще се разгледа отнемането на лиценза на пилота и на авиационния оператор.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...