Новини от Пловдив » България » България » Изпъдиха шефа на гражданското въздухоплаване Христо Щерионов
България Важно Транспорт

Изпъдиха шефа на гражданското въздухоплаване Христо Щерионов

Гражданска въздухоплавателна администрация

От поста си е махнат главният директор на Гражданска въздухоплавателна администрация Христо Щерионов, обяви транспортният министър Георги Гвоздейков след среща с премиера Николай Денков по въпроса.

Причината за отстраняването е случай от 1-ви т.м., когато хеликоптер прелетя опасно ниско над плаж „Градина“ край Созопол. От вертолета са хвърляни рекламни листовки под формата на доларова банкнота с лика на Тодор Живков.

По думите на Гвоздейков този полет е в разрез с всички правила. Установено е и че компанията, която го е извършила, е правила подобни полети и преди, което е рецидив. „Ние, като правителство, и аз, като министър, няма да позволим това да продължава да се случва. Трябва да работим повече върху контрола“, изтъкна Гвоздейков.

Изготвя се заповед за проверка на авиационния оператор, документите на хеликоптера и тези на пилота. Предстои да бъдат снети обяснения и от пилота защо и как е изпълнен този полет. Не е изключено да бъде отнет лицензът както на оператора, така и на пилота, поясни министърът на транспорта.

По думите му все още няма взето решение кой ще заеме поста на Христо Щерионов. Оттук нататък, който направи нарушение от Министерството на транспорта, ще бъде отстраняван, закани се Гвоздейков.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...