Новини от Пловдив » България » Борисов за лидерската среща: С Петков бяхме в комуникация, свършихме работа още вчера
България Важно Политика

Борисов за лидерската среща: С Петков бяхме в комуникация, свършихме работа още вчера

Бойко Борисов

Трябва да се гарантира, че АЕЦ „Запорожие“ няма да се превърне в ядрена бомба, каза лидерът на ГЕРБ

Лидерските срещи не са фиксирани, могат да се провеждат и по три пъти на ден, ако е важно. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира отложената среща межу ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, която трябваше да се състои вчера.

„С г-н Петков бяхме в комуникация, да се вземат необходимите решения, подкрепата за Украйна, срещата във Вилнюс, декларация на ВСС да не избират главен прокурор. Така че днес ще се видим, те не са медийно събитие а са работни, ако има нещо, да се уточняват. Вчера свършихме всичко за днес. Ако има нещо нещо спорно за решаване в МС, на работни срещи го уточняваме“, каза Борисов.

Той поздрави външното министерство за организирането на посещение на украинския президент Зеленски у нас. „Зеленски е един от хората, които определят световната политика, водейки война с агресора Русия. Подобно посещение би било много добър знак за евроатлантическата общност в България. Признание за всичко, което прави България последните месеци. Ще се видим с него, ако има такава визита. Много ме притесняват проблемите в АЕЦ „Запорожие“, за която трябват гаранции, че няма да се превърне в ядрена бомба“, коментира Борисов.

Той коментира, че основните притеснения са две – язовирът „Нова Каховка“ и проблемите с атомната централа в Запарожие.

„Толкова пъти съм призовавал световната общност да гарантира, че тази най-голяма ядрена централа няма да се превърне в ядрена бомба. Световната общност трябва да принуди Русия да не се прибягва до подобна авария“, обясни той.

Лидерът на ГЕРБ коментира и вчерашното изявление на бившия главен прокурор Иван Гешев. „Вчерашното изявление на Гешев показва, че всичко, което направи в последните си дни като главен прокурор, е било в подготовка на политическия му проект. Въпреки че ме накараха да кажа, че няма да коментирам развеждането ни като мечки по прокуратурите – в единия случай ме питаха дали съм чел вестник „Марица“ и списание „Лайфстайл“ и какво съм имал предвид, че след 5 години ще се оженя. Във ВКС дойдоха трима прокурори ме попитаха защо съм поискал оставката на Гешев“, разкри той. По думите му самият той е питал дали са викали други политически лидери и президента Радев, тогава защо викат него. „Призовах ги да дойдат и другите лидери и да разпитат не само мен, а и тях за другите неща“, обясни той./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...