майонеза Kраси
Новини от Пловдив » България » Зеленски се удиви на въпрос на Беновска
България Важно Войната в Украйна Инциденти Медии Свят

Зеленски се удиви на въпрос на Беновска

По време на общата пресконференция на Володимир Зеленски Николай Денков, журналистката Илияна Беновска се намеси в типичния си стил и започна да задава въпрос извън протокола към украйнския президент.

Зеленски с видимо усилие се опитваше да разбере питането на разваления английски на Беновска.

Българският премиер се притече на помощ и опита да обясни на репортерката, че трябва да изчака с въпроса си и да не го задава „извън микрофон“, но в настъпилата суматоха обърка фамилията й и я нарече Бенатова.

От което пък известната телевизионна журналистка Миролюба Бенатова се засегна и написа пост в социалните си мрежи: „Не е Бенатова, а Беновска, г-н премиер. И да знаете, че не съм си намерила фамилията на улицата и искам извинение, че създадохте грешно впечатление за мен пред цяла България.“

Минути по-късно от информационната служба на Министерски съвет изпратиха съобщение до медиите, в което обясниха неволността на случката и поднесоха извинения към засегната журналистка.

В края на брифинга, Беновска отново атакува вниманието на Зеленски. Напористата журналистка пренебрегна предварителната договорка между всички медии да бъде зададен по един въпрос към двамата участници и то от колегите им от обществените БНР и БНТ. Украинският президент реши да отговори на Беновска и се обърна директно към нея: „Искате да ме питате? Питайте. Питайте, апелирам. Задайте ми въпроса”, подкани я настоятелно той. „Можете ли да снимате филм „Зеленски завоюва“ след края на войната?”, попита най-после Беновска.

Зеленски явно не очакваше подобна интерпретация на ситуацията и с удивена и неразбираща физиономия отговори почти обидено: „Въобще не може да се говори за филми. Ние не се намираме във филм. Трябва да разберете това. Изгубихме хиляди животи в действителния свят. Не можем да приказваме за кино, извинявайте. Може би очаквахте различен отговор, само че това е истината“, натърти Зеленски. И тръгна да излиза от залата.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

Покажи резултатите

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...