Новини от Пловдив » България » България » Осъдиха Боян Расате за нападение срещу ЛГБТИ активист
България Важно Съд и Прокуратура

Осъдиха Боян Расате за нападение срещу ЛГБТИ активист

Боян Расате

Лидерът на БНС Боян Станков – Расате, е осъден на пробация за срок от 6 месеца заради нанесена на лека телесна повреда на ЛГБТИ активист. Той ще трябва да плати на нападната Глория Филипова обезщетение от 2000 лв. за претърпените от нея неимуществени вреди, съобщи ЬTV.

Преди две години Боян Расате беше задържан, след като в група с други мъже нахлуха в общностния ЛГБТИ център Rainbow Hub в София. На снимки тогава се видя как офисът на неправителствената организация е потрошен. Тогава софийската градска прокуратура повдигна обвинение на Расате за хулиганство с особена дързост и цинизъм, както и за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди на Глория Филипова – служител във Фондация „Ресурсен център Билитис“.

На първа инстанция Софийски градски съд призна Расате за невинен по обвиненията, че деянието е извършено с изключителна дързост, както и че е причинил лека телесна повреда. Беше му наложена глоба от 3000 лв., че в съучастие с неизвестни по делото лица, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред. Софийският апелативен съд обаче отмени присъдата и призна Расате за виновен в нанасяне на лека телесна повреда, обяви днес адвокат Силвия Петкова.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...