майонеза Kраси
Новини от Пловдив » България » България » Дрога в кутии за сок хванаха в Софийския затвор
България Важно Крими

Дрога в кутии за сок хванаха в Софийския затвор

Снимка: ЬTV
  • Доставчикът на напитките твърди, че конкуренти му правят сечено

Наркотици, телефони и сим карти са открити в кутии от сок в Софийския затвор, съобщи ЬTV.

Акцията се е случила във вторник. От фирмата доставчик на соковете отричат да имат общо и посочват, че това е инсценировка.

Наркотиците били поставени в две кутии от натурален сок. Дрогата е различна по вид и грамаж. Това заявиха за телевизията от СДВР. Служители на реда пристигнали в столичния затвор веднага, след като получили информация за откритите забранени вещества.

Зад волана на буса, в който са се превозвали кутиите със сок, е шофьорът Енчо Продански. „Чух да казват, че има нещо нередно и докато вече се придвижа с нови стекове безалкохолно към края на коридора тстекът вече беше разкъсан, бяха извадени някакви кутии от сок, разрязани и вадеха някакви неща. Видях някакви телефони, дистанционно, запалки, пакетчета“, разказа Продански.

По думите на Енчо, който от 6 г. работи като шофьор за фирмата доставчик, за първи път доставката се разтоварва не от затворниците, а от надзирателите. Фирмата се занимава с доставки на храни до лавките до затвори от 5 г. Според шефа й Ивайло Пандов става дума за инсценировка.

„Нито един от партидните номера, които те са намерили, не са търгувани от мен. Според мен умишлено някой е добавил и е сложил в разкъсания стек подобно нещо“, каза Пандов. Според него, това се случва, защото обжалва пред Комисията за защита на конкуренцията откритото пряко договаряне с конкретни фирми и настоява да се проведе обществена поръчка.

„В понеделник КЗК излезе с решение, че пряко договаряне за 43 млн. лв. на определени фирми не може да се случи и просто ме наказаха във вторник“, смята собственикът на фирмата доставчик.

От днес с решение на „Фонд затворно дело“ фирмата на Пандов временно не може да доставя храни на петте затвора, с които все още има договор. Случаят все още се изяснява.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

Покажи резултатите

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...