Новини от Пловдив » България » България » ВАС отмени решението за отнемането на лиценза на КТБ, върна делото за преразглеждане
България Важно Съд и Прокуратура

ВАС отмени решението за отнемането на лиценза на КТБ, върна делото за преразглеждане

КТБ
КТБ

Близо 9 години, след като БНБ отне лиценза на Корпоративна търговска банка, законосъобразноста на решението отново ще мине през съдебен контрол. Петчленен състав на Върховния административен съд отмени решението за отнемането на лиценза и върна делото на тричленен състав за ново разглеждане, предаде БНР.

Причината е решение на съда в Страсбург по жалба на бивши изпълнителни директори на КТБ. Според Европейския съд за правата на човека, Върховният административен съд е взел решението си за лиценза на КТБ въз основа само на изложенията, внесени от квесторите на банката, а становищата на бившите изпълнителни директори и многократните им молби да бъде назначен специален представител на банката, били отхвърлени.

Това, пише в мотивите на съда, лишило КТБ от възможността – чрез надлежно представителство, да търси и получи справедливо разглеждане по съдебен ред на жалбата срещу решението на БНБ за отнемане лиценза на банката. След отнемането на този лиценз, Корпоративна търговска банка беше обявена в несъстоятелност, а след това се стигна и до нейния фалит.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...