Новини от Пловдив » България » Много българи предпочитат плаж за един ден в Гърция, цените са изгодни
България Важно Посоки

Много българи предпочитат плаж за един ден в Гърция, цените са изгодни

Плаж в Гърция
Плаж в Гърция

И тази година българи масово практикуват еднодневните почивки на гръцките плажове. Автобусните турове за един ден са предпочитан икономичен вариант за плаж.

Еднодневните летни почивки се организират в дните сряда, събота, и неделя. В Благоевград няколко туроператорски фирми предлагат тази услуга. Предпочитани са близките дестинации Тузла, Неа Перамос, Ставрос и Аспровалта. Поради голямото търсене автобусните места се запазват седмица напред.

„Около 200 км са в посока, отиване и връщане от Благоевград. В момента на границата се работи изключително добре, наистина са се стиковали, проверяват изключително бързо се минава границата, за което поздравяваме „Гранична полиция“. И за трите дни правим по два автобуса“, казва пред БНТ Таня Пенчева, организатор на пътувания.

Еднодневният плаж в Гърция през месец юли струва 30 лева, през август цената е 32 лева. Включва транспорт с лицензиран автобус, гранични и магистрални такси и водач от фирмата туроператор.

Росица Байрактарска е учител по професия. През ваканционните месеци редовно посещава гръцките плажове.

„Не ме притеснява пътя, тъй като съм шофьор и шофирането повече ме изморява, отколкото да се возя, както и опашките на границата също не ме притесняват. Има добра организация, бързо се минава границата“, споделя тя.

Цената за чадър и шезлонг се е повишила с около 50 евро цента спрямо миналата година и варира между 3 и 5 евро. В цената влиза и консумация на фрапе или кафе, и бутилка минерална вода. Росица прави бърза равносметка.

„Една еднодневна почивка в Гърция ми излиза около 20-30 евро, тъй като 30 лева е транспорта. Ти като не шофираш, се отпускаш в автобуса, и автобусът те кара от началната точка директно до крайната точка, която е в Гърция – хубавото море и хубавата плажна ивица“, обяснява тя.

Интересът към еднодневното летуване не спира и през месец септември. Ако времето позволява, еднодневните почивки ще има и през месец октомври, казват туроператорите./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...